Wayne Rooney-é lesz a legdrágább esküvő

2008.03.30. 18:50
A Manchester United fiatal sztárfocistája minden idők legdrágább celeb-esküvőjén fogja nőül venni a csaját: 3 millió fontot – közel 1 milliárd forintot – költenek majd a négynapos, dél-franciaországi ceremóniára.

A Manchester United sztárfocistája, aki megjelenésében valószínűleg nem, költekezési szokásaiban azonban még utolérheti nagy elődjét, David Beckhamet, idén nyárra tervezi az esküvőjét. Barátnője, Coleen McLoughglin is tehetségesen hozza Victoria Beckham formájá: négynapos franciaországi hepajt álmodott maguknak, melynek költsége várhatóan a hárommillió fontot – kis híján egymilliárd forintot - közelíti.

Klikk!

Ha már utaznak, legyen miért

Mindezt az összeget aránylag szűkkörű, mindössze 60 családtagot és nagyon kevés számú barátot számláló násznépre fogják költeni, akiket magánrepülővel fuvaroznak majd június 10-én a Cote D’Azurön megejtendő eseményre - értesült a részletekről a The Sun. A döntés, miszerint Olasz- vagy Franciaország lehetne-e a méltóbb helyszín, a lap szerint hónapokig okozott álmatlan éjszakákat Rooney menyasszonyának. A pontos helyszín egyelőre még szigorúan titkos, már csak azért is, mert a pár már jóelőre eladta az esküvői fotókat, ezért nem szeretnék, ha a lesbenálló paparazzók megelőznék a hivatalos képek megjelenését. A menyasszony a New York-i Marchesa divatház 100 ezer fontos, elefántcsontszínű ruhájában mondja majd ki az igent, állítólag az elmúlt hetekben a ruhapróbák miatt mást se csinált, csak ingázott Anglia és New York között.

A négy nap programja egyelőre még vázlatos, a Sun információi szerint egy estéllyel nyitják üdvözlik majd a násznépet, melyen a vendégeknek fekete vagy fehér színösszeállításban kell megjelenniük. A meghívottaknak ezután se lesz rossz, a jólét netovábbjaként minden nap pezsgős villásreggelivel indíthatják a napot, és mindenféle csodás programra számíthatnak majd, mert a focista és csaja gyakran járnak errefelé üdülni, így jól ismerik a környéket. A lap szerint négy napra elnyújtani az eseményt Coleen ötlete volt, mivelhogy „ha már a vendégeknek utazniuk kell, akkor legyen miért".

Nem egyedi példa

McLoughlin ezzel a külföldönt tartott, több napra elnyújtott esküvővel mindenesetre nem találta fel a spanyolviaszt: Eva Longoria 2007 nyarán Párizsban egy egész háromnapos hétvégén át ment férjhez, Tom Cruise és Katie Holmes pedig 2006-ban Olaszországban Rooneyék esküvői költségeit nagyrészt fedezi majd az a csúcsösszegű 2,5 millió font, amiért egy egyelőre meg nem nevezett lap megvásárolta a sztorit.

Nézze meg képeinket!

Jó pénzért a nászéjszakát is?

A laphoz közelálló forrást idézve a People magazin azt írja: „Ez őrületes összeg, de óriási példányszám-növekedést várnak Wayne-től és Coleentől. Minden eddigi celeb-esküvői megállapodást leköröztek ezzel, még Beckhaméket is állva hagyták”. A nagy előd, David és Victoria Beckham – akikhez a Rooney-páros újgazdag tempóját hasonlítani szokták – 1999-es esküvőjét egymillió fontért vette meg az OK! magazin.

Felhajtották az árat

A legcelebebb angol pár, David és Victoria Beckham esküvői fotóiért fizetett 1 millió font hirtelen alaposan megemelte a celebesemények árfolyamát, ráadásul teljesen véletlenül: mint 2004-ben a Guardian kiderítette, a képek jogaira alkudó OK! magazin egy – később alaptalannak bizonyuló – pletykának ült fel, mikor elhitte, hogy legfőbb riválisuk, a The Sun ekkora ajánlatot tett a párnak. „Mikor felhívtam a sajtósukat, és megmondtam neki, hogy mi is hajlandóak vagyunk egymilliót adni a képekért, mint a Sun, majd leesett a székről. Ahogy én is, amikor megmondta, hogy nincs semmiféle Sunos ajánlatuk” – emlékezett vissza a lap akkori szerkesztője, Martin Townsend. Az OK! példányszáma mindenesetre négyszeresére, több mint másfél millióra ugrott azon a héten a képeknek köszönhetően.

Ugyancsak az OK! nyerte el a már említett Eva Longoria-Tony Parker rongyrázó esküvőjének exkluzív fotóit: bár Longoriáék kiadási oldalát nem ismerjük, a lap 2 millió dollárt fizetett a színésznőnek és kosaras férjének a képekért. Tom Cruise és Katie Holmes Olaszországban rendezett álomesküvője 2006. novemberében másfél millió dollárba került kastéllyal-partival, amit a pár szintén az esküvői fotók árából tervezett finanszírozni. Ezek árfolyamáról később nem hallottunk, csak azt tudni, hogy egy zsaroló egymillió dollárt szeretett volna kapni, hogy ne szivárogtassa ki a hozzá került képeket.