horoszkóp

Adam Savage hasonmása boldog Jáksó terepjárójával

2008.11.27. 12:50
Kapcsolódók (1)
Jáksó László roncsát Adam Savage nyerte, polgári nevén Polyák László. A fiatalembert boldoggá, és dupla Rover tulajdonossá tettük. Akkor sem tűnt el a mosoly az arcáról, mikor el kellett vontatnia a nyereményét. Már tudjuk, hogy a hasonmásverseny nem volt hiába, mert a Range Rover jó kezekbe került, sőt magányos sem lesz, mert egy másik ilyen autó várja.

Bár Jáksó László azt javasolta, hogy celebhasonmás versenyünk fődíját annak adjuk, akit utálunk, mi mégis úgy döntöttünk, hogy egy olyan embert illet meg, aki tudja, hogy ennek a kocsinak lelke van, és abban is biztosak lehetünk, hogy nem érzi kiszúrásnak, ha a Range Rovert kapja ajándékba, amit Jáksó csak Strange Rovernek keresztelt.

Polyák László nyerte a rádiós lepusztult Range Roverét, ami nagyjából fél évig pihent a Totalhitel telephelyén, előtte pedig egy óbudai utca lakóinak életét határozta meg, ha mással nem is, a látványával mindenképp. A lakók és mindenki megelégedésére májusban elszállítottuk az egy éve mozdulatlan autót, ami a felfújt kerekekkel már nem is tűnt ormótlan használhatatlan bádogdobnak.

Nézzen díjátadót!

Korai örömök

Júniusban Mészáros Dóri és Rácz Linda vette kezelésbe, ugyanis megtisztították a rárakódott kosztol és levelektől. Az akció nemcsak sikeres volt, de a környéken máig beszélnek a bikinis autómosásról. A Velvetben pedig szlogen vált abból, amivel Rácz kolléganő jellemezte akkor a műsorvezetőt: Undorító vagy!

Július elején a Velvet örök nászutasai, Kanos Lajos és Dupla Amál tesztelték az autót, hogy mennyi lehetőséget tud biztosítani az egymást szeretőknek ez a négykerekű, ha a szállodára és a franciaágyra nem költ az ember. A legjobb pózra sajnos nem derült fény, mert a fiatalok mindet imádták, amit nem sínylett meg valamelyik végtagjuk.

Az első hó leesésével szinte egy időben döntött úgy a zsűri, hogy még karácsony előtt megajándékozza valamelyik hasonmást a Roverrel. Kisebb viták is voltak a jelentkezők osztályozását illetően, mert bár számuk nem közelítette meg az egymilliót, mégsem tudtunk könnyen dönteni. Nehézséget okozott a majd tíz hasonmás értékelése, főleg úgy, hogy elhatároztuk: nem büntetjük meg olvasóinkat, vagyis egy hatgyerekes családnak nem adunk egy olyan autót, amelyik többet eszik, mint az egész família.

Kései bánat

Polyák László, a későbbi győztes így mutatkozott be első levelében: „A haverok folyton azzal zrikálnak, hogy úgy nézek ki, mint Adam Savage, a Mythbusters című sorozatból. Gondoltam, ha annyian mondják, lehet valami alapja, azt viszont én is sejtem, hogy majdnem ugyanolyan őrült vagyok, mint Adam. Főleg azzal, hogy ezzel pályázom a Jáksó Range Roverjére. Ami már alapvetően sejteti, hogy nem vagyok egészen normális. És mindezen sejtéseket csak súlyosbítja az is, hogy amúgy már van egy majdnem olyan Range Roverem, amit imádok. De hát szegényke árválkodik itt csak - bár sokat foglalkozom vele -, és biztosan jobban érezné magát mindkét autó, ha idős korukra jó társaságba kerülnének egymás mellé."

Bajnokunk és az ő celebje!

Tudjuk, hogy Adam Savage szakszavakkal meghatározva is csak egy minor celebrity, vagyis nem a legnagyobb hírességek egyike, de kétségtelen, hogy a celebstátusz egyik legfontosabb feltételét, a tévében szereplést teljesíti. Ráadásul még itthon is lehet látni, köszönhetően a kábeltévé csodájának.

Polyák megérezte, hogy mivel kell bennünket boldoggá tenni, hiszen nemcsak azt szavatolta, hogy szakértő kezekbe kerül a jószág, de még társaságot is ígért neki. Az átadási ceremóniára volt olyan kedves és több Land Roveres barátjával érkezett. Bár az Index szerkesztősége előtt elhaladó gyanútlan autósok nem tolerálták a felvonulást - ami érthető, hiszen egy sávot teljesen elfoglalt hét szántani is tudó jármű -, mégis hihetetlenül kellemes élmény volt egy ilyen karavánnal utazni.  

És ugye nem felejtették még el? Velvet - Tele jóindulattal.