horoszkóp

Vilmos és Harry az USA-ban kampányol

2007.06.13. 14:35
Harry és Vilmos herceg bemutatkozott Amerikában. Az NBC-nek adott, nagy áttörésnek számító interjúból európaiként nem sok újdonságot tudunk meg, de azt igen, hogy Harry ezt a trónörökös dolgot a tengerentúlon is lazán fogja fel.

Az interjúra Diana hercegnő halálának tizedik évfordulója kapcsán került sor, amit a tévécsatorna a Today és a Dateline NBC című műsoraiban jövő hétfőn, július 18-án kerül adásba. A műsorajánlóként a Drudgereport.com weboldalon megjelent részletekből azonban már most kiderül, hogy a srácok - trónörökösökhöz szinte méltatlan módon - egész normálisak.

Normális életet élni

A hercegek földhözragadt elképzelései a sztárságot illetően egyrészt annak köszönhetőek, hogy ők a politikai szféra sztárjai a bulvárvilág mellett, ami kicsit több körültekintést igényel, másrészt annak, hogy anyjuk, Diana arra nevelte őket, hogy normális életet próbáljanak élni. Amikor erre rákérdezett a riporter, a fiúk először gyakorlott médiaszereplőktől eltérően csak hümmögéssel tudtak válaszolni, de aztán megeredt a nyelvük. "Szerintem boldog lenne [Diana], ha látná, hogyan csináljuk, de egy kicsit zavarná, ha látná, hogyan viszonyul ehhez a külvilág, amikor ilyeneket vágnak a fejünkhöz: 'Nézz már magadra, nem vagy átlagos, úgyhogy ne is viselkedj úgy, mintha átlagos lennél' [...] Vannak bizonyos felelősségeitek!' Ezzel tisztában is vagyunk, de a magánéletünkben, meg az életünk bizonyos területein annyira átlagosak szeretnénk lenni, amennyire csak lehet" - nyilatkozta Harry herceg, akiről azért már kiderült néhány cifra dolog. Kezdve azzal, hogy tökrészegen fotóst vert, odáig, hogy Hitlernek öltözik farsangkor. Azt azért valóban meg kell hagyni, hogy mióta a katonai suliba jár és Irakba készül, tényleg megemberelte magát.

Diana után

A könnyed téma után a beszélgetés középső részében arról kérdezte a riporter a hercegeket, amiről az utóbbi tíz évben majdnem az összes riporter: Milyen az élet az anyjuk halála után? A nem túl eredeti kérdésre a fiúk nemzetközileg fontos személyeknek megfelelően, az unalom szikrája nélkül válaszoltak. Harry herceg először arról beszélt, hogy a legrosszabb az volt, hogy nem volt egy perc nyugtuk sem arra, hogy megemésszék az eseményeket. Minden híradóban, minden újság címlapján a baleset képeit és az ezzel foglalkozó beszámolókat látták. A mai napig meghatározza az életüket az az este, amikor a baleset történt, és a mai napig nem hagyják őket nyugodni a mindenféle találgatások.

Mi leszel, ha nagy leszel

A beszélgetés végül ismét könnyedebb irányba indult el: a fiúkat megkérdezték a barát- és párválasztás nehézségeiről. Erre a szokásos szöveget tudták csak mondani, miszerint nem akarják, hogy valaki csak a hercegségük miatt lógjon velük, de hozzátették azt is, amit Hollywoodban nem szokás, hogy egy híres ember nem híres barátja is komoly felelősséget és médianyilvánosságot vállal magára a barátsággal. A fiúk szerint a jó viszony fenntartásához komoly bizalom kell.

Az interjú végén megtudhattuk még, hogy William herceg korábban rendőr szeretett volna lenni, most viszont a mentőhelikopterek irányába menne el, ha nem lennének hercegi teendői. Ezután viccesen beszól az öccsének, Harrynek amikor azt mondja: "Ő valószínűleg otthon ülne, játszana a számítógépen és vedelné a sört." Ezen Harry annyira meglepődik, hogy zavarában bevallja, ő leginkább Afrikában szeretne élni és dolgozni. A riporter persze azonnal rákérdez, valami jótékonysági munkára gondol-e, Harry pedig észbekap: "Mindkettőre, jótékonyságira, meg valami szafarisra. Szükségem lenne valami munkára, úgyhogy szerintem szafaritúrákat vezetnék.”