Heteken belül elszállítják és bezúzzák Jáksó László 18 éves Range Rover terepjáróját, mert zavar egy szomszédot. A jobb napokat megért luxusterepjáró már több mint egy éve rohad a III. kerületben, és most már nagyon zavar egy szomszédot. Meg a közterület-felügyelőket is.

Jáksó Lászlóról köztudott, hogy több roncsautó boldog tulajdonosa, ami önmagában még lúzerségnek is tűnhet, de valójában nem az. Ugyanis a műsorvezető ennek köszönhetően szoros kapcsolatot ápol egy autószerelővel, illetve a szükség már egy tréleres baráttal is megajándékozta. A roncsok egyetlen hibája, hogy nem lehet úgy tárolni őket, hogy az valakinek ne fájjon. Olvasónknak elege lett abból, hogy minden nap kénytelen találkozni az említett gépjárművel és levélben tudatta a Velvettel, hogy a tavaly megígért elszállítást a tulajdonos a mai napig nem hajtotta végre.

Klikkeljen egy öreg Jáksó roncsért!

"Jáksó Úr III. kerületben egy éve "ottfelejtett" autóját a Közterület Felügyelet is megcsodálta 2008. 04. 16-án. Az ő elmondásuk alapján, az autón levő rendszámot körözi a rendőrség. A rendszám és az ablakokba gravírozott "rendszám" sem stimmel. Ugyanazon a napon a rendőrség is kivonult és szemrevételezte a járművet. Talán ez gyorsítja az elszállíttatást? Az autó mellesleg közel két éve nem rendelkezik műszakival"- írta tominyer Feljelentő rovatunknak. A műsorvezetőt természetesen megkérdeztük, tud-e arról, hogy eljárás folyna az autója ellen. Nem tudott róla.

„Szabályos szerződéssel vettem, és van érvényes eredetiségvizsgálat is rajta. Mivel ez egy 18 éves Range Rover, nyilvánvalóan loptam, és aztán direkt az utcán tárolom, hogy észrevegyék. A viccet félretéve:két éve nincs műszakija, azért nem használom. Lehet, hogy a házban lakók jelentettek fel, mert nagyon emlékeztet egy tavalyi történetre. Akkor is az volt a baj, hogy bár szabályosan parkoltam vele egy nagyon széles utcán, de ez zavart egyeseket. Persze senki nem keresett meg, így nem tudom, hogy igaz-e vagy sem, hogy kint járt a Közterület Felügyelet, de a rendőrséggel beszéltem, és ők nem tudtak semmit" - mondta el a Velvetnek Jáksó. Azért hozzátette: ne várják már el, hogy egy 18 éves autón a gravírozás egyezzen a rendszámmal. Bárki betehet egy bontott szélvédőt egy öreg autóba, aztán ne csodálkozzon, hogy a bontott szélvédőbe nem a mostani rendszámot írták bele tíz évvel korábban. A gravírozás ugyanis nem hatósági jelzés.

63000 ezer Forintra is kijöhet a végösszeg

A műsorvezető szerint, mivel a médián keresztül kommunikálnak vele a lakók, nem siet elvinni a szerinte szabályosan parkoló, de használaton kívüli személygépjárművét az utcáról: „Mindenkire úgy vigyázok, ahogy rám az illető. Ha valaki ezt ilyen formában normális eljárásnak tartja, akkor hajrá". A Közterület Felügyeletnél azonnal tudták, hogy melyik gépjármű után érdeklődünk, és megtudtuk azt is, mi ilyenkor a szokásos eljárás az "ottfelejtett" autókkal szemben.  

Mint Pálinkás András, Óbuda Békásmegyer Közterületi Felügyelet általános igazgató-helyettese a Velvetnek elmondta, az említett gépkocsit két-három héten belül mindenképpen elszállítják. A szállítási költség 10000 Forint, utána naponta 600 Forintba kerül a tárolása. Ha ezeket kifizeti a tulajdonos, 90 napig még mindig van lehetősége arra, hogy visszaszerezze az autóját. A rendeletnek megfelelően 90 nap után viszont megsemmisítik. "A III. kerület polgárbarát módon igyekszik kezelni összetört vagy szétrohadt, illetve egyedi azonosító nélküli, érvényes műszakival vagy zöld kártyával nem rendelkező gépjárműveket. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy tavaly összesen 300 esetben kerül sor ténylegesen elszállításra, miközben 1700 ilyen típusú autó parkolt a kerületben.