Rudolf Péterrel a 19-én a mozikba kerülő Mix című film kapcsán beszélgettünk, de szó esett másról is. Az Új Színház művészeti vezetője alkatától merőben eltérő figurát - egy agresszív pornócsászárt - játszik a Budapest karcosabb oldalát bemutató filmben.
Parazita a Mixben

Rudolf Péter a Mix című filmben szerepelt legutóbb, amely pozitív emléknyomokat hagyott benne. Elmondta: "Alkatomtól látszólag távol álló figurát játszom, egy pornóiparból meggazdagodott, agresszív tetűt. A forgatás három napján nagyon jól éreztem magam. Érdekes volt egy magyar származású amerikai rendezővel, Steven Lovyvel együtt dolgozni, illetve olyan fiatal tehetségekkel, mint Gryllus Dorka és Kolovratnik Krisztián. A film maga pedig nekem kifejezetten tetszik, a zenéje is nagyon erős."

Családi kör

Rudolf Péter elsősorban szakmai dolgokról szeret beszélni, a Velvetnek azonban válaszolt néhány magánéletet érintő kérdésre is. Munkája mellett viszonylag kevés időt tud szakítani az otthoni dolgokra. "Édesanyám hihetetlen erővel fogja össze a családot, de persze számíthatok anyósomra és a babysitterünkre is. Anyu vitte el most is a balhét, amikor egy egész hetet Sopronban töltöttünk Nagy-Kálózi Eszterrel, a feleségemmel. A Vágy villamosát rendeztem, amelyben Eszter is szerepelt."

Gyermeknevelési módszeréről így mesélt. "Fontos, hogy a lehető legtöbb időt tudjam a gyerekeimre fordítani. Amikor velük foglalkozom, teljesen kiiktatom a munkát, csak rájuk koncentrálok. Igyekszem fix pontokat teremteni, amikor egy-egy gyerekkel kettesben tudok maradni, hogy beszélgethessünk."

A családban három gyerekre is oda kell figyelni. Két lány van, akik 10 és 16 évesek, a kisfiú pedig 12 éves. A gyerekeken kívül a család kutyái is törődést igényelnek. Két nőstény kutyusuk van, az egyik Bodza, a puli, a másik egy Husky-németjuhász keverék, aki Pippi de Fadinar névre hallgat.

Rudolf Péter harmóniában él feleségével, aminek az a titka, hogy ugyanolyan a munkához és az élethez való viszonyuk. "Sokat dolgozunk közösen. Az sem véletlen, hogy mi együtt vagyunk. Mivel sok a munka, általában kicsit szanaszét vagyunk. Eszter olykor férfias dolgokat is elvégez a ház körül, én pedig teregetni szoktam."

Nincs minőségi bulvár

A bulvársajtóról beszélgetve elmondta: "Nincs bennem sznobéria ezzel kapcsolatban. Én is belelolvasok néha. Nem vagyok az ellenzője ennek a műfajnak, csak az bosszant, hogy a példányszám-, és nézettséghajszolás közben egyre lejjebb nyomják az igényszintet, és átmossák az emberek agyát. Lehet ezt minőségileg is csinálni, de itthon egyre ízléstelenebb dolgokkal találkozhatunk."

Rudolf Péter egyébként úgy érzi, nem szerepel vészesen sokat a bulvársajtóban. "Azzal nem értek egyet, ha valaki nyafog a bulvárlapokban való szereplés miatt, közben pedig használja ezt a médiumot. Azt sem értem, miért nem jöttek még rá, hogy a magyar közönségnek magyar ötleteket kéne inkább bevetni, nem pedig ezt a sok átvett anyagot."

Hogy érzi magát?

Kedélyállapotáról a színész érdeklődésünkre elmondta: "Hullafáradt vagyok, de nagyon jól érzem magam. Hiányzik a foci, mert sajnos nemrég lesérültem. Három csapatban is szoktam játszani. A színészválogatottban, egy iskolai csapatban vasárnaponként, valamint a Hidegkúti Old Boys csapatban. A kihagyás miatt fel is szedtem egy picit, de ezt nemsokára ledolgozom, mert újra sportolni kezdek."