A földönkívüli lények iránt rajongó énekes hét millió fontért, vagyis kicsit több mint 2 milliárd forintért vásárolt magának egy helikopter-leszállóval is rendelkező angliai birtokot. A kastély mellesleg közel van a helyi ufókutatók bázisához, és mindjárt a szomszédban ott vannak a gabonakörök. Az igazság persze lehet odaát, de azért abban is lehet valami, hogy Williams esetleg csak azért költözik haza, mert ismét a Take Thattel szeretne dolgozni. Sokaknak azonban az egészből az lehet a legérdekesebb, hogy barátnője, Ayda Fields nem megy vele.

Robbie Williams állítólag visszaköltözik hazájába, az Egyesült Királyságba: Wiltshire helyi lapja, a thisiswiltshire.co.uk szerint legalábbis városukban vásárol jó nagy kastélyt a hozzá tartozó birtokkal. Az énekes ügyesen alkudhatott, mivel jóval az eredeti ár alatt, 10 millió font helyett mindössze vacak 7 millióért - kicsit több mint 2 milliárd forintért - sikerült lecsapnia a Compton Bassett House udvarházra. A 71 holdnyi birtokon álló szerény ingatlan hét hálószobával, úszómedencével, szaunával és saját helikopter-leszállóval is rendelkezik. A bejárati csarnokot fekete-fehér kőpadló borítja, az egyik hálószobát egy kincses térkép freskója díszíti, a nemek szerint elválasztott fürdőszobákban pedig jeruzsálemi mészkő és afrikai vörös gránit a burkolat. Az 1764-ben épült Compton Bassett House-ra korábbi tulajdonosa 3 millió fontot költött, így a klasszicista látványvilág mellett az összes szükséges modern kütyüvel rendelkezik.

Kevésbé misztikus magyarázatok szerint Williams azért költözik vissza Angliába, hogy újra egykori zenekarával, a Take Thattel dolgozzon. Az énekes már 2007-ben bejelentette, hogy szívesen visszatérne egykori zenekarába - bár akkor állítólag Mark Owen nem igazán lelkesedett az ötletért -, idén novemberben azonban már az összes tag egyetértésben nyugtázta, bármikor szívesen látják.

Az igazság odaát lesz?

Az újabban fanatikus földönkívüli-követési akcióiról is ismert énekesről azonban olyan pletyka is terjeng, miszerint valójában azért költözik Wiltshire-be, mert ott több esélye van földöntúli lényekkel találkozni, vagy legalábbis látni őket. Az angol kastély ugyanis az országnak pont azon a részén fekszik, ahol a híres gabonakörök láthatók, a New Age-hívők szerint pedig ezek a jelek bizonyosan az ufókhoz, illetve valamiféle misztikus jelenségekhez kapcsolhatók. A Wiltshire-i Gabonakör Kutatócsoport alapítója, Francine Blake egyenesen üdvözölné, ha az énekest is tagjaik közt tudhatnák: "Igazán csodálatos volna, ha Robbie csatlakozna hozzánk" - írja a new-magazine.co.uk, és mindezek fényében már az a helikopter-leszálló se tűnik felesleges sztárallűrnek. Williams egyébként nem csak földönkívüli ufókat láthatott volna Wiltshire-ben, kis szerencsével még pont elcsíphette volna a közeli Ashcombe-udvarházat birtokoló Madonna-Guy Ritchie házaspárt, ha nem váltak volna el időközben.

Nézze meg Williams új otthonát!

A csaja viszont nem

Ayda Field, Williams amerikai barátnője korántsem lelkesedik a kontinensváltásért. A Daily Star szerint a 29 éves színésznőnek esze ágában sincs költözni, mert karrierje Hollywoodhoz köti. "Ez igazi derült égből villámcsapás volt Robbie-nak. Eddig úgy érezte, minden rendben van: lehetőség egy új otthonra, hogy felfrissítse a kapcsolatát az együttessel, és persze a szerelmi élete is" - nyilatkozta az énekes egyik ismerőse. Azt is hozzátette, Field elvárja, hogy kedvese ezentúl ingázzon Los Angeles és Wiltshire között, ha fent akarja tartani a kapcsolatukat, amit két hónappal ezelőtt egy rövid időre szüneteltettek - írja a Digital Spy.