Egy szál csizmában pózol egy spanyol férfimagazinban Carla Bruni olasz szupermodell-énekesnő, akiről nem tudni, felesége- e már Nicolas Sarkozy francia elnöknek. Bár a titkos esküvőről szóló híreket tagadták, az aktfotókon a csizma mellett most mindössze egyetlen dolgot visel: egy jegygyűrűt. Vagy legalábbis valamit, ami annak tűnik.

Egyetlen combig érő bőrcsizmában pózol Carla Bruni, Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök barátnője a spanyol DK magazinban. A 40 évesen is bombázó énekesnő-modell aktfotói azonban nem csak azért érdekesek, mert ő a jelenlegi (vagy még csak jövőbeli?) francia first lady, hanem mert bár tagadja, hogy titokban összeházasodtak volna, ujján mégis jól látható egy jegygyűrű. Vagy legalábbis egy jegygyűrűnek tűnő tárgy: a videó narrátora szerint legalábbis nem az.

A múlt heti híreket cáfolva az exmodell a Libération című francia lap online kiadásának kedden tagadta, hogy titokban összeházasodtak volna, és továbbra is csak azt erősítette meg, hogy tervezik a házasságot. Indiába pedig valóban nem utazik az elnökkel, de nem azért, mert a hivatalos programok csak a feleségeknek szólnak, hanem azért, mert hamarosan megjelenő új lemezére koncentrál.

Ezután vetkőzött le a spanyol férfimagazinnak: a DT című lap februári számának exkluzív fotóin meztelenül, térdig érő csizmában pózol. Franciaország első asszonyát egyébként nemcsak a magazin fotóin, hanem egy tévéreklámban is megcsodálhatják azok, akik nem elégednek meg a a számos sajtóhírrel- és fotóval, vagy az exmodellről hamarosan megjelenő könyvvel: ő szerepel ugyanis a Lancia finoman erotikusra sikeredett reklámjában, amelyet egyébként Budapesten, a Hősök terén forgattak tavaly ősszel.

A francia elnök és az olasz exmodell viszonya december óta számít hivatalosnak: akkor a párizsi EuroDisneylandben készült fotókkal hozták a világ tudomására kapcsolatukat, majd Nicolas Sarkozy nem sokkal később bejelentette: Bruni iránti érzései komolyak, de a házasságról a nyilvánosság valószínűleg csak azután fog értesülni, miután már kimondták a boldogító igent. Egy francia lap rögtön tudni vélte, hogy a páros a legnagyobb titokban már össze is házasodott, sőt pár órával később már egy megfogant közös gyerekről is szóltak a hírek: a Daily Mail szerint Bruni terhességének hírét a francia 20minutes.fr is megerősítette, egy Neully-i kórház egyik orvosának nyilatkozatára hivatkozva. A terhességről viszont eddig sem Bruni, sem Sarkozy nem nyilatkozott.

"Olyan, mint Napóleon: alacsony és pózol"

A még mindig láthatóan jó formában lévő 40 éves Carla Bruni Olaszországban született, de Franciaországban nevelkedett, ennek ellenére elsősorban olasznak tartja magát és a franciákról alkotott nem túl hízelgő véleményének általában hangot is ad. Bruni szerint a franciák negatívak, Párizs gusztustalanul szennyezett, Sarkozy pedig olyan, mint Napóleon: alacsony és állandóan pózol, nem is szavazna rá - nyilatkozta a modell-énekesnő, pár hónappal Sarkozyvel való megismerkedése előtt. Aztán elég volt egy találkozás, most pedig mindenki azt találgatja: vajon összeházasodott-e a páros és vajon tényleg gyereket vár-e Bruni.

Nem is olyan unalmas

Carla Bruni állítólag sokáig meg volt győződve arról, hogy a francia elnöknek nincsen humorérzéke, sőt a tévébeli megnyilvánulásai alapján egyenesen fenyegetőnek érezte a személyiségét, mígnem november végén egy ismert francia politikai tanácsadó és kampányszakember, Jacques Séguéla vacsoráján személyesen is megismerkedtek. "Az elnöki palota reggelente olyan, mint egy hullaház. Nicolas felhívott és könyörgött, hogy hívjam meg egy zenés vacsorára" - mondta Séguéla az Europe1 rádió interjújában. Séguéla aztán párizsi házában rendezett egy zenés estet, ahová a Franciaországban 2002-ben énekesnőként is debütáló Brunit is meghívta, hogy gitározzon és énekeljen: "Mondtam neki, hogy meglátja, Nicolas egyáltalán nem olyan unalmas, mint amilyennek gondolja". Az este aztán olyan jól sikerült, hogy az elnök és a volt modell együtt távoztak a partiról.

"Azonnal beleszerettek egymásba, mióta megismerkedtek, elválaszthatatlanok" - írták francia források. Az első hivatalos fotók a párizsi EuroDisneylandben készültek decemberben, a páros egyiptomi nyaralását már gondosan dokumentálták az őket kísérő fotósok.

Klikk!

"Sarko a saját gyerekeit sem szereti"

Cécilia Sarkozy, akitől az elnök csak októberben vált el, persze nem nézi jó szemmel exférje románcát, és vádjainak sűrűn hangot is ad. A volt feleség szerint exférje "nevetséges, nem tud viselkedni és nem elnöknek való"; miután jelenleg nincs first lady az Élysée-palotában, "Diorba öltözött fiatal nőkkel veszi körül magát"; ráadásul saját gyerekeit sem szereti. A férje nevét még mindig viselő exnejről a napokban jelent meg Anne Bitton Cécilia című botrányos életrajzi könyve, amelyet Cécilia Sarkozy a publikálás előtt le szeretett volna tiltani, ám elveszítette a pert. Nem ez az egyetlen könyv, amelyik az elnök szerelmi ügyeivel foglalkozik: az elmúlt hetekben három könyv is piacra került az exről, és hamarosan az új élettársról is olvashatnak a franciák.

Gyönyörű Terminátor

Sarkozy illusztris társaságba került tavaly novemberben: Bruni volt szerelmei között ugyanis a BBC szerint olyan ismert férfiak sorakoznak mint Mick Jagger és Eric Clapton zenészek, Kevin Costner és Vincent Perez színészek, a milliárdos Donald Trump, vagy az egykori francia szocialista miniszterelnök, Laurent Fabius. Bruni egy ideig a francia Jean-Paul Enthoven íróval is élt, majd elhagyta a férfit, mégpedig annak fiáért, a filozófus Raphael Enthovenért, akitől fia is született: a most hatéves Aurélien. Raphael Enthoven exfelesége, az írónő Justine Lévy írónő pedig stílusos módon állt bosszút: írt egy novellát, amelyben a főhősnőt elhagyja a férje: egy Brunihoz kísértetiesen hasonlító, gyönyörű, Terminátor-mosolyú femme fatale-ért.

"Hogy én hűséges lennék? Legfeljebb saját magamhoz. Időről időre monogám vagyok, de általában a poligámiát és a poliandriát preferálom" - nyilatkozta Bruni a francia Le Figaro Madame-nak tavaly februárban. "Egy férfiszelídítő vagyok, egy macska, ráadásul olasz is: a monogámia halálra untat" - mondta az interjúban a volt modell, aki következő véleményét is megosztotta a közönséggel: a szerelem hosszú ideig tart, de az izzó szenvedély csak két-három hétig. Bruni arról is beszélt, szerinte a férfiak az idő múlásával nem fejlődnek, csak öregszenek.

Az ellentétek vonzzák egymást?

Úgy tűnik, a politika nem állhat a szerelem útjába: a Le Figaro szerint Bruni májusban a francia elnökválasztás előtt, több francia celebritáshoz, például a színésznő Emanuelle Béarthoz hasonlóan, nyíltan kiállt a baloldali jelölt, Ségolene Royal mellett. Egy hónappal azelőtt pedig, hogy november végén megismerte a jobboldali Sarkozyt, Bruni részt vett az SOS Rasszizmus gyűlésen, amelyen a - Sarkozy reformjain alapuló - új bevándorlási törvény ellen tiltakoztak. Az új törvény előírja: a családegyesítési indokkal Franciaországba érkező bevándorlóknak DNS-teszttel kell bizonyítaniuk, hogy egy francia állampolgár vérrokonai. Bruni alá is írta a "Touche pas a mon ADN!" (Hagyd békén a DNS-em!) petíciót, a francia ELLE magazinnak pedig arról nyilatkozott, mennyire megalázónak érzi a törvényt: "Nagyon nem tetszik nekem, hogy a másikat ellenségnek tekintik. Különleges helyzetben lévő bevándorló vagyok, de mégis csak egy bevándorló" - mondta.

Van, azért, amiben a reprezentatív páros mégis egyetért, mégpedig a 2002 óta fogva tartott kolumbiai politikusnő, Ingrid Betancourt ügyében.

A kapcsolat egyébként nem tett jót Sarkozy népszerűségének. Francois Fillon szerint például rá sem lehet ismerni az elnökre: bár mindig pontos volt, újabban sorra elkésik, állandóan nevetgél és lemondja a programjait - nyilatkozta a miniszterelnök egy francia lapnak. A férfifalónak titulált Bruni, aki már az elnöki palotába is beköltözött, a francia sajtó szerint rossz hatással van az elnökre, aki a nyilatkozatok szerint újra elnöki feladataival foglalkozik: "Egy rövid bulvárkitérő után visszatérünk a kormányzáshoz" - ígérte nemrég Sarkozy kormányon lévő pártjának elnöke, Patrick Devedijian.