horoszkóp

Sas Józsefet kirúghatják a Mikroszkópról

2008.03.23. 15:00
A majdnem-Kossuth díjas adócsaló igazgatói pozíciója is odalehet, ha a Fővárosi Közgyűlés úgy dönt. Március 27-én kiderül.

Meneszthetik Sas Józsefet a Mikroszkóp Színpad ügyvezetői posztjáról - tudta meg a Napi Ász. Az ötvenegy százalékban önkormányzati tulajdonú színház sorsáról hétfőn dönt a Főváros Közgyűlés Kulturális Bizottsága. A közgyűlés fideszes politikusai menesztenék az adócsalás miatt nem jogerősen elítélt humoristát, és a színház március 31-ig szóló közszolgálati szerződését sem hosszabbítanák meg, mivel "a Mikroszkóp Színpad működése nem tartozik abba a kategóriába, amit támogatni kellene".

A lap információi szerint az ellenzékkel szemben a koalíció egyelőre védi a humoristát, bár Sas Kossuth-díját maga Gyurcsány Ferenc vétózta meg, miután a jelöltet március 10-én adócsalás miatt jogerősen elsőfokon elítélték. A vád szerint több mint 46 millió forintot eltüntető Sas egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de őt ez nem zavarja abban, hogy jogosultnak érezze a Kossuth-díjat, amit szerinte úgyis meg fog kapni.