horoszkóp

Scarlett Johansson fahangú énekesnőként debütált

2008.04.30. 16:34
Kijött a színésznő első lemezének első számához készült videója. A hanganyag alapján elmondható, Johansson vagy színésznőnek tehetségesebb, vagy ő akar lenni az új Nico.

Scarlett Johansson nagy Tom Waits-rajongó, ezért tavaly óta tudjuk, hogy énekesnői karrierjét egy Tom Waits-dalokból összeállított lemezzel tervezi beindítani. Azóta azt is tudjuk, hogy az Anywhere I Lay My Head című lemez május 20-án jelenik meg, az első klip pedig szerda reggel jött ki a Yahoo-n. Mivel Tom Waitset nagyon bírjuk, igen szimpatikus húzásnak találjuk, hogy a színésznő épp őt választotta énekesnői debütálásához, de a hallottak alapján egyelőre még inkább a Lost in Translation című filmben nyújtott színésznői alakítása miatt szeretjük jobban.


Ahogy Scarlett Johansson csinálja

Bár a lemezen két számban - köztük a jelen, Falling Down című dalban - vokálozó David Bowie közös munkájuk alapján tehetséges énekesnőnek találta a színésznőt, a látott és hallott anyag alapján egyelőre eldönthetetlen, hogy - figyelembe véve a tényt, hogy azért Tom Waits sem egy Zámbó Jimmy -, a jelen produkciót egy stílusos feldolgozásnak tekintsük-e, vagy Johansson gondolta úgy, ideje betölteni a fahangú énekesnő elnevezésű piaci rést.


Ahogy Tom Waits csinálja

Ez ugyanisNico halála óta üresen áll. Az egykori modell a hatvanas években előbb a Velvet Undergrounddal kezdett énekesnői karrierbe, később nélkülük folytatta, és 49 évesen bekövetkezett halála idejére már komoly underground ikonná vált. Nico sikerében azért az is nagy szerepet játszhatott , hogy részese volt az Andy Warhol köré szerveződött The Factory nevű művészeti csoportosulásnak, melyhez egyébként a most Johanssonnak is vokálozó Bowie is kapcsolódott. Niconak bejött ez az egész, többek közt Brian Jones, a Rolling Stones fiatalon elhunyt gitárosa, valamint a Velvet Undergroundból Lou Reed és John Cale is írtak neki dalokat. Imidzsének persze fontos részét képezte, hogy húsz évig keményen heroinozott, korai halálát azonban nem ez okozta: miután leszokott róla és az egészséges életmód híve lett, leesett a bicikliről és egy fejsérülés miatt meghalt.


Ahogy Nico teljesen mást csinál

A Falling Down eredetileg Waits Big Time című 1988-as koncertalbumán jelent meg, Johansson Anywhere I Lay My Head című lemeze május 20-án kerül a boltokba. Johansson pacsirta énjében Bowie-n kívül a TV On The Radio Dave Sitek-je és a Yeah Yeah Yeahs Nick Zinnerje is látott fantáziát, az album producerei közt legalábbis szerepel a nevük.