Claudia Schiffert levetkőztette a Vogue

2008.05.15. 11:47
Csak egy pár harisnya és egy cicamaszk takarja Claudia Schiffert a legújabb Vogue címlapján, és beljebb se visel sokkal több ruhát. A modellről készült sorozatnak a Sex címet adta a fényképész, Mario Testino, aki már számos hírességről készített sorozatokat, például Madonnáról, vagy Diana hercegnőről.

A 37 éves Claudia Schiffer megmutatta, hogy még mindig elég jól néz ki ahhoz, hogy címlaplány legyek a világ egyik leghíresebb divatmagazinjában, a Vogue-ban; sőt azt is, hogy a szoptatás nem okvetlenül teszi tönkre a ciciket. A Sex című sorozat képein ugyanis a kétgyermekes modellt alig takarja valami: a címlapon csak egy cicamaszk és egy harisnya van rajta, a többi képen kicsivel több ruhát visel. A legérdekesebb talán az a fotó, amelyiken egy műmell melltartót vesz le éppen.

Kattintson a képekért!

Mario Testino, a fotós, nem szereti, ha képeit elemezgetik, pedig divatfotóit számtalan kiállításon mutatták már be, sokak szerint művészi, komoly tartalommal bíró képeket készít. A Schifferről készült képekből egyszerre sugárzik egyfajta luxus, erotikus töltet és az 50-es 60-es évek világa. Testinot a Luxury Realists stílusú fotósok közé sorolják, akik előszeretettel jelenítik meg képeiken a fényűzést – és rendszerint a Vogue-nak, illetve más hasonlóan nagy múltú divatlapoknak fotóznak.

A honlapja szerint Testino legismertebb munkái között a Guccinak készített szuper szexi reklámfotókat, egy Kate Moss főszereplésével készült reklámfotó-sorozatot, valamint a Vogue Millenium című szuvenír számának képeit tartja számon.

Szupermodellből főállású családanya lett

Schiffer tavaly azt nyilatkozta, hogy a modellek mai generációjának már semmi esélye arra, hogy olyan világszintű ismertséget szerezzen magának, mint amilyen Naomi Campbellnek, Cindy Crawfordnak vagy neki van: „Most ez nem lehetséges, nem csak azért, mert a reklámipart teljesen eluralták manapság a popsztárok és a színészek. Olyan szupermodellek, mint amilyenek mi is voltunk egyszer, ma már nem léteznek”.

Az egykori szupermodell jelenleg Londonban él férjével, Matthew Vaughn producerrel, valamint két gyerekével, és teljesen kielégíti, hogy családjával foglalkozhat. Bár felröppentek olyan hírek, hogy színésznőként is kipróbálná magát, ezeket cáfolta, sőt egyelőre önéletrajzi könyvet sem írna, mert túl fiatalnak tartja magát hozzá.