Schmidt Vera nem akar Britney Spears lenni

2004.03.22. 10:59
A Megasztár két héttel ezelőtt kiesett versenyzője, Schmidt Vera már most eldöntötte: előadói pályafutása csak addig fog tartani, amíg el tudja viselni a szakmával járó nehézségeket. A fiatal tehetségnek nem életcélja a népszerűség, ezért ha úgy alakul, nyugodt szívvel fordít hátat énekesnői karrierjének. "Nem szeretnék újabb Britney Spears lenni, de valószínűleg nem is tudnék, hiszen nekem más a stílusom" - nyilatkozta a Velvetnek.
Verának már a Megasztár előtt is voltak kalandjai a zeneiparban: felfigyeltek rá, felkínáltak neki egy lemezszerződést, de a hangos ígéreteket végül nem váltották be a kiadónál, és a dolog megbukott. Az ELTE-TTK matek-szakos hallgatója épp ezért kicsit kétkedve fogadja a mostani ajánlatokat, mint mondta, csak akkor ül le tárgyalni egy szólólemezről, ha úgy érzi, tényleg komolyan veszik. "Ebből bármi lehet, vagy semmi sem" - nyilatkozta a 21 éves lány a Velvetnek.

Nem lenne Britney Spears

Schmidt Vera és Szikora Robi
Schmidt Vera egyáltalán nem bánja, hogy kiesett, hiszen nem életcélja a népszerűség. Elmondása szerint a hírnév kedvéért sem hajlandó lemondani a számára fontos dolgokról: egyebek közt szeretné befejezni az iskolát. Ami pedig a zenei karriert illeti, Vera ezen a téren is ragaszkodik elképzeléseihez. "Annyit nem ér a népszerűség, hogy feladjam az eddigi életem, és olyasmit vállaljak be, ami nem én vagyok. Nem szeretnék újabb Britney Spears lenni, de valószínűleg nem is tudnék, hiszen nekem más a stílusom. Szép dalokat szeretnék énekelni, akár egy szál gitárral, olyan dalokat, amiknek van mondanivalója. Azt szeretném nyújtani az embereknek, amit eddig megszoktak tőlem, hiszen ilyennek ismertek meg, és én sem szeretnék kibújni a bőrömből" - nyilatkozta Vera.

Megaszerelem

Verát a barátjával is az éneklés hozta össze. A 21 éves lány három évvel ezelőtt ismerkedett meg Márkkal egyházi közösségük egyik kirándulásán. Sokáig csak barátok voltak, de a barátságból később szerelem lett. "Szerelmünk elég friss, mindössze néhány hónapja vagyunk együtt" - mondta a Velvetnek Márk, aki az együtt eltöltött rövid idő ellenére sem látja semmi akadályát annak, hogy Verával összeházasodjanak, de egyelőre még nem terveznek esküvőt. "Nagyon biztatóan alakul a kapcsolatunk, de még nincs itt az ideje annak, hogy összeházasodjunk" - értett egyet kedvesével Vera.

A Biblia szerint élnek

A Best magazin szerint az énekesnő és Márk úgy döntött: az esküvőig nem élnek házaséletet; mindketten hangsúlyozták, hogy személyes meggyőződésükből döntöttek így. A Velvet kérdésére egyikük sem kívánta cáfolni, vagy megerősíteni a Best információját. Mint megtudtuk, Vera három évvel ezelőtt megkeresztelkedett, és azóta - akárcsak Márk - a Biblia szerint él. "Három évvel ezelőtt elkezdtem olvasni a Bibliát és teljesen megváltoztatott. Szíven talált, és eldöntöttem, hogy a Biblia szerint fogok élni. Így lesz ez a továbbiakban is, annak ellenére, hogy sokszor gúnyos megjegyzések céltáblája vagyok emiatt" - nyilatkozta Vera a Velvetnek, aki annyit elárult, mielőtt megkeresztelkedett, ő sem volt szent, és a tizenévesekhez hasonlóan sokat bulizott és éjszakázott.