horoszkóp

Schumacher a sivatagi műjégpályán

hh
2004.08.14. 19:22
A Ferrari szokásos éves budapesti ünnepségén Michael Schumacher és Rubens Barrichello vendégszerepelt. A sivatagnak álcázott műjégpályán tartott partin hazai sztárpárokkal is találkoztunk: Dobó Kata Andrew G. Vajnával és Marsi Anikó Palik Lászlóval jelent meg.
A Forma-1 Magyar Nagydíj alkalmából a bajnok csapat, a Ferrari csapat támogatói - a Vodafone és a Shell - szokásuk szerint díszes ünnepséget szerveztek Budapesten. Tavaly óriási vízesést varázsoltak a Vársoligeti Műjégpályára, idén pedig egy egész műjégpályányi stilizált sivatagi oázisban csodálhattuk meg közelebbről a világ legjobb autóversenyzőjét, Michael Schumachert, brazil csapattársát Rubens Barrichellót és az idei versenyautójuk replikáját.

Elsivatagosodás

A meglepetésnek szánt esemény olyan szinten volt meglepő, amennyire csak lehetett. A műjégpályán egy sivatagban összefutni Palik Lászlóval, Dobó Katával és Michael Schumacherrel még a welcome drink elfogyasztása után is több volt mint szürreális. Az ezernyi elegáns vendég láthatóan meghatódott az ötcsillagos körülmények láttán, nem beszélve a fapados, rosszul szervezett sajtóeseményekhez szokott újságírónkat. Volt olyan látogató, akiből előjött a szociális érzékenység, és a tíz asztalnyi finomság, meg az infrastruktúra láttán csak az éhező etióp gyermekekre és a harmadik világ szegénynegyedeire tudott gondolni. Valóban, a magyar honban rendkívül ritkán látott igényességgel kivitelezett díszletek között az embernek végre lehetett egy kis elképzelése, mekkora üzlet is a Forma-1, ha minden helyszínen, minden évben, minden vezető istálló ilyen nagyszabású partit rendez.

Schumi aurája

Nézze meg Schumachert és a többieket!

Az est két házigazdája, Gundel Takács Gábor és egy álszerény szinkrontolmács volt, akik hosszas felvezetés után a színpadon faggatták ki a Ferrari csapat két legeredményesebb versenyzőjét, a már unásig sikeres Michael Schumachert, és Rubens Barrichellót. Schumacher köszöntő mondataiban elnézést kér, hogy ennyire alulöltözött az eseményhez képest, ezzel egy csapásra helyrebillentve szintén farmert és pólót viselő riportercsapatunk közérzetét. Mikor a két versenyző előbújt rejtekéből, a láthatóan a felső tízezerből válogatott vendégsereg hirtelen megfeledkezett magáról, és hanyatt homlok szaladt a színpad felé, hogy közelebbről is megvizsgálhassák a nagy sztárt, Schumachert, és érezhessék a belőle szivárgó pozitív energiákat.

Schumacher bírja Baumgartnert

Schumacher nem véletlenül a legeredményesebb versenyző, válaszaiból is lejött, hogy nem csak a reflexei jók, de felettébb intelligens is. Szégyellhetik magukat azok a vendégek akik a "Mit gondol Baumgartner Zsoltról?" kérdés hallatán hangos hahotában törtek ki. Ezek az ironikus vendégek Michaeltől most leckét kaptak méltányosságból és pozitív szemléletből.

Schumacher elmondta, hogy ő emberként nagyon szereti Baumgartner Zsoltot, akit elég jól ismer, mert együtt szoktak focizni. Az itthon nem elég hozzáértőnek tartott Baumgarterről Schumachernek az a véleménye, hogy nagyon is jól tud vezetni, sőt szerinte sokkal keményebben kell dolgoznia, mint például a ferrárisoknak, mert a Minardi autókat kétszer olyan nehéz vezetni. Ezért is minden tiszteletét fejezte ki a nemrég első pontját megszerző Zsolt felé.

Gundel Takács kérdésére válaszolva megtudhattuk, hogy Schumacher csengőhangja a "A jó, a rossz és a csúf " című western Ennio Morricone által szerzett zenéje. Ha pedig Barichellót hívjuk, a mobilja kisfiának mondatait játssza le, csökkentve ezzel az otthonától (Brazília) sokat távol lévő apuka honvágyát.

Sivatagi show

A városligeti sivatag

A bahreini futamon aratott abszolút Ferrari-siker - Schumacher az első, Barrichello a második helyen ért célba - emlékeit idézve sivataggá alakított műjégpályán sötétedés után forró sivatagi műsort láthatott az, aki el bírt szakadni a finomságokkal megrakott asztalok mellől. Láthattunk lovakat, tevéket, hastáncosokat, és egy szalagon látványosan fel-le tekergőző tornásznőt.

A műsor után koktéllal a kézben körbejártuk a helyet. Dobó Kata bizonyította kameraérzékenységét, és a szivarvéget szorongató Andrew G. Vajna is készségesen állt a fotósok elébe. Nem messze innen "Palik László" feliratú inget viselő Palik László kedélyesen sétálgatott választottjával, Marsi Anikóval, akik minden bizonnyal műsorvezetési praktikákról beszélgettek.

A teli hasú vendégek sűrűn kipárnázott, vízipipás sátorban emészthették meg a tengeri herkentyűket, és a szakéban párolt sertéshúst. Majd erőgyűjtés után a szomszéd bazárban vásárolhatott ékköveket bizományban, az arab bazári eladónak öltöztetett látványelem ugyanis megengedte, hogy előbb bevizsgáltassuk a zafírnak álcázott műanyag köveket, amit 1000 dinárért akart ránk sózni.

A fenomenális estének egyetlen fájó pontja volt csupán, mégpedig amikor a túlontúl figyelmes pincér elszakította riporterünket az eredetileg táplálkozási célból a tányérjára helyezett kicsi homártól, akivel közben olyan jól összebarátkoztak.