A svéd rendőrség a múlt hónapban közúton igazoltatta a Snoop Doggot, mert úgy látták, be van szívva. Most Pasadenában emeltek vádat a rapper ellen, és a vádiratban a fegyverbirtoklás is szerepel.

Drog és fegyverbirtoklás miatt vádat emelnek Snoop Dogg ellen a kaliforniai Pasadena bíróságán. Az ügyészség tájékoztatása szerint a 35 éves rapper négy év börtönbüntetést is kaphat, ha az ellene felhozott vádakban bűnösnek találják.

Drog, fegyver, karmesteri pálca

Snoop Dogg autójában tavaly októberben a burbanki Bob Hope repülőtéren találtak a rendőrök marihuanát. Az eset után házkutatási parancsot kapott a hatóság, melynek során előkerültek a fegyverek. Büntetett előélete miatt Snoop Doggnak - polgári nevén Calvin Broadusnak - nem volt fegyverbirtoklási engedélye. Ennek ellenére egy évvel ezelőtt egy összecsukható karmesteri pálcának álcázott lőfegyverrel próbált átsétálni egy repülőtéri röntgenvizsgálaton.

Úgy tűnt, be van szívva

A zenész ellen elsőként 1990-ben, kokain birtoklása miatt folyt eljárás. Egy hónappal ezelőtt újból igazoltatták a rappert, aki a múlt héten adott volna koncertet Budapesten, de indulás előtt lemondta. Snoop Dogg éppen Svédországban lépett fel kollégájával, P. Diddyvel, amikor a koncert után a rendőrök megállították az autóját, amellyel az afterpartira igyekezett. Az ostermalmi rendőrök jól sejtették, a rapper beszívott. Az igazoltatás után vérvételre vitték a zenészt, melynek eredménye alapján emeltek vádat ellene ismét.