horoszkóp

Sebeők a Barikákkal vonul a kifutón

2007.08.02. 01:20
Sebeők János kiveszi részét a Sziget nyüzsgéséből: a Hír TV arcaként modellkedik, gramofon-karaokét vezet, meteorológus lesz és persze melorappel.

A rapper-filozófus retro divatshow keretében modellként vonul majd végig a kifutón, ahonnan persze kísérőként Barikái sem hiányozhatnak majd. A kollekció darabjait személyesen Sebeők válogatta ki a Ciánkáli repertoárjából. A Velvet kérdésére elárulta, hogy "az összeállítás saját ruhatáram kibővített verziójaként is felfogható." Mint köztudott, Sebeőkhöz közel áll a retro stílus, úgyhogy biztos nem esett nehezére a szelektálás. A ruhákat egyébként az önkifejezés eszközének tartja és az öltözködés két alapvető fajtáját különbözteti meg: a kommunikációs és a privát öltözködést. "Míg a privát öltözködés kereteibe belefér egy farmer, addig a kommunikációs öltözködés mást jelent, itt hangulatokat, üzeneteket lehet közvetíteni, például különböző stílusú kalapokkal."

Sebeők János élete képekben

Anti-Norbi levelibékával

Sebeők nevét hallva sok minden eszébe juthat a kedves olvasónak, de talán a férfimodell szó nem tartozik ezen fogalmak közé. Mielőtt azt hinnénk, hogy a művész környezetében lévő összes tükör eltört, és a melorapper azt hiszi magáról, hogy valójában ő Kásás Tamás alakjával van megáldva, le kell szögezni, hogy Sebeők nagyon is tisztában van saját testi adottságaival. Ezt alátámasztani látszik például az is, hogy Sebeők "anti-Norbiként" definiálja magát. Az ideiglenes modellkedéssel arra akarja ösztönözni az embereket, hogy mindenki békéljen meg saját magával, szerinte ugyanis vannak sokkal fontosabb dolgok is annál, hogy éjjel-nappal a gyúróteremben emelgessük a súlyokat és kalóriatáblázaton keresztül lássuk a világot. A melorapper szerint "ez egy inproduktív, lélekölő tevékenység."

Az író-rapper-filozófus a modellkedésen kívül meteorológusnak is felcsap: egy papírmasé béka társaságában, saját megérzései alapján jósolja meg az elkövetkező órák, napok időváltozásait, valamint elmélkedik majd a globális felmelegedésről. Az időjósi tevékenysége mellett még jut ideje gramofon klubra is, ahol olyan nóták hangzanak majd fel, mint a "Meseautó" vagy az "Egy csók és más semmi". A Velvet kérdésére Sebeők elárulta: "Kedvenc, két világháború közötti slágereimet fogom karaokezni, és éneklésre biztatom majd a bátor vállalkozókat." Ha a melorapp rajongói pánikba estek volna, ne tegyék, mert az ő vágyuk is teljesül: "Szombaton pedig a melorappereket várom melorapp diszkómba, ahol a két Barikám társaságában saját dalaimat adom majd elő".