horoszkóp

Lenyomja-e bárki Stahlt?

2008.04.30. 12:05

Nemcsak a britek tudnak előrukkolni olyan tévészakácsokkal, mint Jamie Olive, Gordon Ramsay, vagy Nigella Lawson. Nekünk is vannak ám hazai sztárséfjeink, csak nem beszélünk róluk sokat, így azt sem tudjuk, hogy ki a legjobb közülük. De majd ön ugyis megmondja, nem igaz?

1. Recept Klub

Az RTL klub főzőműsorában 2000 táján még két hülyegyerek poénkodott a szabadban, és az sem okozott gondot, ha néha-néha elcseszték a kaját. Aztán eljött a 2006, és Kovács Lázárt és Kaszás Gézát is elérte a dizájnváltás. A műsorvezető-páros szakács fele, Kovács Lázár, a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában, majd Franciaországban tanult. Bevallása szerint a főzés a hobbija is, hisz soha nem unja meg, hogy újabb és újabb recepteket kreáljon. Mivel ön nagy valószínűséggel az elmúlt nyolc évben belefutott már Kovács konyhai ténykedésébe, így tudja kire szavaz, mi lehetünk vele egy kicsit gonoszak.

2. Stahl konyhája

Nem vennénk a lelkünkre, ha befolyásolnánk objektív értékítéletét, így nem megyünk bele, hogy nyalás szempontjából milyen génrokonság áll fenn Stahl Judit és a brit Nigella Lawson között, sem abba, hogy az egykori híradós mekkora vagyont főzőcskézett össze. A tény az, hogy 2002-ben eldöntötte, hogy gasztrokarrierbe kezd, amit egy new york-i séfsuliban gyűjtött tapasztalatok is támogattak. Stahl hat éve tüsténkedik a tv2 konyhájában, azóta számos könyvet, cikket és DVD-t jelentetett meg. Produkciója olyan jól védett, hogy hiába túrtuk fel a világhálót, sehol nem találtunk róla beilleszthető videót. Kivéve ezt.

3. Most a Buday!

Buday Péter mesterszakács megunva E-szagú egy percét Stahl két receptje között, nemrég átigazolt az m1-hez, ahol saját műsorában, celebjátszótársak kíséretében etet meg egy rakás embert. Kicsit úgy, mint a két duci hölgy, csak kevésbé természetesen. Bár bizonyára meghal a kíváncsiságtól, hogy milyen most a Buday, sajnos a királyi tévé nem adja ingyen a műsort, lopni meg csúnya dolog, és valamiért nem is sikerült. Szóval kénytelen lesz ide kattintani.

4. Gasztropuccs

Ugyan a TV Paprika kínálatából egy csomó műsort választhattunk volna, valahogy rögtön Kozi és Döme jutott eszünkbe, akik látszólag mindig betépve randalíroznak a konyhában, mint régi házasok, akiket az erőltetett vita tart életben, miközben homevideó-függő pajtásuk le sem veszi a szemét a REC gombról. Döme, aki valóban szakács, és Kozi, a segítője a Gasztropuccsban azt mutatják be, hogyan lehet kevés pénzből jóllakni.

5. Gerilla Grill

A hagyományos főzőműsorokat és a békés együttélés alapvető közösségi szabályait szembeköpve a Cool tv két önjelölt séfje kevesebb mint tíz perc alatt dobja össze egyszerű kajáit bárhol, ahol elég kínos. A srácok főztek már a Lánchíd közepén, a Kempinsky Hotel lobbyjában, az Alagút bejáratánál, a Parlament parkolójában, a Paksi Atomerőmű területén, vagy a Szegedi Csillag börtön udvarán. Aztán általában szaladtak, még mielőtt megtudtuk volna, hogy néz ki az adrenalinban úszó krumplistészta.

6. A reggeli

Végül, ha már unja a személyi kultuszt, hadd ajánljuk háztáji favoritunkat, az IVB pályázat győztesét, a reggelit, ami magától készül el.


Köszönjük, hogy kitöltötte. Egyen finomat.