horoszkóp

Sebeők János lemezbemutatóját csak a csaja élvezte

dr
2007.02.11. 16:00
Sebeők János lemezének ősbemutatóján mi voltunk a közönség. Meg a személyzet. Beszámoló Budapest legszűkkörűbb eseményéről.

A belváros szívében, a megszámlálhatatlan kávézó és étterem közül pont az m2-re esett Sebeők János választása a Melorepp bemutatójához. A szórakozóhely zegzugos beosztása tökéletes arra, hogy a rejtőzködő látogató eltűnhessen, de közben mégis a vérkeringésben tudjon maradni. A ruhatár használata kötelező volt, így már érkezéskor le kellett tennünk a gyors menekülés lehetőségéről: a szigorú ruhatáros néni ugyanis csak annak engedte meg, hogy kabátja társaságában menjen le, aki azt állította, hogy fotózni jött. A ruhatár olyan kétségbeejtően üres volt, hogy csak bizonytalanul merészkedtünk beljebb, az akkor már jól hallható zajforrás felé.

Az apró "táncterem" szinte kongott az ürességtől mikor bekukkantottunk, így az előadó azonnal észrevette, hogy megérkezett az általa helyszínre invitált sajtó. A magát legfőképpen írónak valló Sebeők közönségét túlnyomórészt kedvese alkotta, aki lelkesen hallgatta a playbackről szóló "repp" és talán pop-beütésű odamondós számokat. Erikán (Sebeők hivatalos barátnője) kívül senki sem szórakozott felszabadultan, mivel gyakorlatilag senki nem tartózkodott a helyszínen. Annyira kínos volt egy méterre az előadótól állni, hogy inkább italt szereztünk és félrehúzodtunk. De ebben sem volt köszönet. Mindent tökéletesen lehetett hallani, azt is, ahogy közeli hozzátartozói és közvetlen munkatársai válogatott kedveskedésekkel jutalmazzák a mestert.

Nézze meg képeinket!

"Olyan vidám az egész" - mondta Erika barátnője, miközben maga is többízben elhagyta a koncerthelységet.

Sebeők táncoslányai - ahogy ő hívja őket: barikák - idétlen vonaglással emelték a playback fényét. A mester az élő műsor látszatát sem akarta kelteni, amiért meg is dorgálta producere. Több ízben emelte ugyanis mikrofont saját szövege közben barikái felé, miközben jól láthatóan csukva tartotta száját. A négyfős személyzeten, a tulajdonoson, a fellépőkön és a hozzátartozókon kívül csak a Kimaradás Gála hivatásos fotósa tisztelte meg jelenlétével az eseményt. Közönség híján még rólunk is képet akart csinálni, de ezt inkább nem vállaltuk.

Barikák

Sebeők még a decemberi, chippendale bajnoksággal egybekötött szépségversenyen édesgette magához jelenlegi táncosait. A hölgyek tippünk szerint komoly feltűnési viszketegségben szenvedhetnek, mert más módon érthetetlen elkötelezetségük Sebeők mellett. Már pedig ők mélyen elkötelezettek. A szervezők által biztosított ingyenropi és a kávé meghozta a kívánt hatást, így elég éberré váltunk ahhoz, hogy értesüljünk, Sebeők koncerturnéra készül ezzel a produkcióval. Ezzel az információval csak az a baj, hogy még Sebeők sem tudja, melyik várost illetve szórakozóhelyet fogja büntetni műsorával. De ahogy a Dupla Kávé annak idején megénekelte: "Ha nem tudom nem fáj, hogy merre, hol jártál".