Szellő község szombaton díszpolgárává avatja Szellő István bemondót. A neves eseményre kolléganője, a környékről származó Erős Antónia is elkíséri az őszülő médiaszemélyiséget.
Szellő István, az RTL Klub híradójának bemondója - egyben a középkorú magyar háziasszonyok szívének tiprója - igazán örül, hogy ezt a megtisztelő felkérést kapta a szellői önkormányzattól.

A média ereje

Az avató a helyi Európa Napok keretein belül zajlik, és természetesen ott lesz a média is. Az egyik sztárokkal foglalkozó televíziós magazinműsor vonul ki stábjával, bemutatni ahogy a két bemondó lejön a képernyőről, és az eddig őket csak a távolból csodáló nézők közé vegyül.

Szellő nemes feladatnak tartja, hogy publicitáshoz juttathatja a kishelységet. "Egyszer már tudósítottam innen," - meséli Szellő István a Velvetnek - "még az önkormányzati választásokra küldtek ki. A falubéliek mondták, hogy mióta szerepeltek a tévében, bevezették náluk a gázt, sőt, új buszmegálló is épült. Nem nagy dolog ez, de egy falu életében sokat jelent."

"Nem nagyon tudok mit mondani erről a kis faluról," - vallja be őszintén Szellő - "de az emberek kedvesek, és a hely nagyon szép. Én magam budapesti vagyok, de azért sokat járok vidékre."

Beszédes név

Szellő Istvánt meglepő módon nem szokták a nevével cukkolni. A fia sem panaszkodik ilyesmiről. Vagy lehet, hogy már megszokták. Különben sem érti, hogy miért vicces az, hogy szellő. "Régebben viccelődtek ilyenekkel, hogy "Sej szellők, fényes szellők, fújjátok, fújjátok", meg hogy "Ki szellőt vet, vihart arat", de nem tudtak vele megbántani" - meséli a rendíthetetlen nyugalmú médiaszemélyiség.

Kérdésünkre, hogy hogyan érzi magát mostanság, így felelt: "Köszönöm szépen, szellősen."

Baranya gyöngyszeme

Szellő Baranya megyében található. Ha Pécset, Mohácsot és Pécsváradot a térképen egy képzeletbeli vonallal összekötjük, nagyjából a vonalak találkozási pontjánál terül el a kedves kis falu. Területe 1999-es adatok szerint 596 hektár, lakosainak száma pedig 169. Körzetszáma 69, és Erzsébettel, Kátollyal és Kékesddel tartozik egy körjegyzőséghez.

Az idillinek hangzó községben még kevésbé érhető tetten a szakosodás. Polgármestere Szondi Imre tanár, alpolgármestere Wesz Józsefné telepvezető, képviselői pedig Gazda Gergely hidegburkoló, Juhász Józsefné szociális ügyek intézője, Mihályfi Mihályné nyugdíjas, és Molnár Csaba kőműves, aki egyben az ifjúsági klub vezetője is.