Kikre izgul a világ?

2004.10.02. 18:06
Még Marilyn Monroe-t is maga mögé utasította egy komplexusokkal küzdő, alig húsz éves színésznő, akit a világ legszexisebb hollywoodi sztárjává választottak. Sharon Stone már a múlté.
Hat év telt el azóta, hogy a neves Empire magazin olvasói összeállítottak egy listát, amelyben az általuk legszexisebbnek tartott filmsztárokat rangsorolták. A brit szaklap idén ismét szavazásra buzdította a mozirajongókat, hogy kiderítsék, ennyi év után mennyiben változott az olvasók ízlése. Minden idők legszexisebb filmsztárja ezúttal egy 19 éves színésznő lett, ami azért is jelentős, mert a magazin felmérésében együtt szerepelt a filmtörténet száz legnagyobb férfi és női csillaga.

Az isteni Keira

Tekintse meg képeinket!
A legszexisebbeknek tartott hollywoodi sztárok közül Keira Knightleyra voksoltak a legtöbben. Tizenkilenc éves - mondhatni zsenge - kora ellenére Marilyn Monroe-t is könnyedén maga mögé utasította, akit máig az egyik legnagyobb szexszimbólumként tartanak számon. Ez a hír minden bizonnyal egy kisebb áramütésként érte a Karib-tenger kalózai és az Artúr király című filmek sztárját, köztudott ugyanis, hogy Knightley túlzott önkritikát gyakorol és nem valami elégedett magával.

A színésznő saját bevallása nem elég szép, fél, hogy csalódást okoz az embereknek, legutóbb pedig azt nyilatkozta, hogy azért nem vállalta el a Bond-lány szerepét, mert túl laposnak tartja magát.

"Nincsenek megfelelő adottságaim ahhoz, hogy Bond-lány legyek. Különben sem nézek ki jól bikiniben, márpedig a Bond-lányoknál ez szakmai kötelezettség volna" - fogalmazott nemrég egy interjúban, de a jelek szerint az Empire olvasói más véleményen vannak.

Julia sehol

Klikk a képre!
A százas lista második helyezettje Angelina Jolie, az Oscar-díjas Halle Berry azonban csak a negyedik. A múlt legendás filmdívái közül Marilyn Monroe végzett a legelőkelőbb helyen: az ötvenes évek legnagyobb ideálja a hatodik lett. Jennifer Connelly a hetedik, a Tarantinoval is hírbe hozott Uma Thurman a tizedik, Jennifer Lopez sokat irigyelt feszes hátsó fele azonban csak a 42. helyhez volt elég, míg Julia Roberts fogsora az 56.-hoz.

A legszexisebbnek tartott férfi a Gyűrűk Urából és a Trójából ismert Orlando Bloom, aki az abszolút rangsor harmadik helyére került, kettővel megelőzve az angolok által nemrég menőnek kikiáltott Johnny Deppet, valamint Hugh Jackmant, aki a nyolcadik.

A boldog házasságban élő Brad Pitt a 15., az örökfacér George Clooney a 21., Nicole Kidman volt férje, Tom Cruise viszont csak 36.

Más a divat

Az első tíz legszexisebb
1 Keira Knightley
2 Angelina Jolie
3 Orlando Bloom
4 Halle Berry
5 Johnny Depp
6 Marilyn Monroe
7 Jennifer Connelly
8 Hugh Jackman
9 Scarlett Johansson
10 Uma Thurman
A hat évvel ezelőtti szavazáson a Titanic sztárja, Kate Winslet győzött, aki mostanra lecsúszott a 35. helyre. Colin Kennedy, az Empire szerkesztője szerint tanulságos, hogy mennyire megváltozott az emberek ízlése. A kilencvenes évek sztárjai, a korábban előkelő helyen jegyzett Kim Basinger, Sharon Stone, Sandra Bullock, és Mel Gibson ma már be sem fért a száz legszexisebb híresség közé. "Itt az ideje köszönteni az új nemzedéket" - jegyezte meg Kennedy.

Az Empire internetes szavazásán tizenötezren vettek részt, a listára 55 színésznő és 45 színész került fel.