A brit válogatott svéd edzőjéről mintázott figura a színpadon olasz, angol és svéd nőket szeret. Csakúgy, mint az inspirációjául szolgáló Eriksson.

Április nyolcadikán mutatják be azt a színdarabot Stockholmban, melynek főszereplőjét az angol válogatott edzőjéről mintázták, tudósít a BBC. A "Dráma svéd, angol és olasz nyelven" című darabot a brit Nick Grosso írta, aki korábban több londoni színháznak is dolgozott. A darab főszereplője egy svéd, aki az angol futballválogatott edzője: miután viszonylag kevesen felelnek meg ennek a leírásnak, a producerek nem is tagadják, hogy az Edző nevű figurát Erikssonról mintázták.

A projekt szóvivője, Cecilia Johansson szerint azonban a darab nem Eriksson életéről szól, a svédek által csak Svennisnek becézett edző csupán inspirálta a szerzőket. "Semmiképpen nem életrajzszerű a darab. Ez egy szerelmi komédia, amely az abszurd világába fordul át" - mondta. A főszereplő angolul, svédül és olaszul beszélő szeretőit nem nevezik meg a darabban.

Vígjátéki figura

Klikk a képre!
"Sven életében megtalálható valamennyi klasszikus vígjátéki elem" - fogalmazott a brit Sun lapnak Stefan Larsson, a Dramaten színház művészeti igazgatója. "Nem konkrétan Svenről szól, hanem egy Angliában élő svéd futballedzőről, akinek rengeteg barátnője van. Az egyik angolul, a másik olaszul, a harmadik spanyolul beszél, úgyhogy rengeteg félreértésre lesz alkalom".

Eriksson az angol válogatott első külföldi edzője, és a brit bulvársajtó lelkesen vájkál magánéletében. A férfi két évvel ezelőtt Ulrika Jonsson svéd tévésztárral csalta meg tartós párkapcsolatát, az olasz Nancy Dell' Oliót, akivel jelenlegi is együtt van. Később pedig a brit futballszövetség titkárnőjével, Faria Alammal volt viszonya, amiből hatalmas botrány lett a szövetségben.

Botrányos viszonyok

A korábban modellként dolgozó Alam egyes értesülések szerint félmillió angol fontért mesélt forró légyottjaikról a News of the World és a Mail on Sunday bulvárlapoknak. Alam azt is elárulta az újságoknak, hogy a futballszövetség ügyvezetőjével, Mark Paliossal is volt viszonya, aki ennek eltitkolásáért pénzt ajánlott fel a nőnek, illetve a bulvárlapoknak. Az ügy Palios állásába került, ám Eriksson megúszta az ügyet.

Az előadás a svéd Dramaten színház és egy brit produkciós iroda együttműködésének eredménye: céljuk a svédek és britek közötti kulturális kapcsolatokról szóló darab színpadra állítása volt, mondta Johansson. A zaftos szerelmi szálakon kívül a színdarab a brit bulvársajtó működését is feltárja nézői előtt: a hírességek magánéletében vájkáló angol tabloidok már régóta érdeklik a svédeket. A jegyeket a jövő héten kezdik árusítani, és ha sikeres a darab, akár a londoni West Enden is bemutathatják, mondta Johansson.