Sharon Osbourne azt állítja: azért élte túl kis híján végzetes rákbetegségét, mert férje, Ozzy állandóan veszekedett vele. Az asszony ugyanis eleinte nem akart orvoshoz fordulni fájdalmaival, Ozzy azonban nem hagyta őt békén.
Ozzy Osbourne neje, Sharon 2002-ben kezdte rosszul érezni magát, de akkor még nem gondolt rá, hogy orvoshoz forduljon. "Amikor fájdalmaim voltak, azzal magyaráztam magamnak, hogy biztos valami rosszat ehettem, vagy hogy fáradt vagyok - ilyenkor az ember milliónyi ürügyet talál. De Ozzy addig veszekedett velem, míg végül kénytelen voltam elmenni egy orvoshoz." - mondta el az 51 éves Sharon a Sunday Mirrornak.

Komolyra fordult

Miután felkeresett egy specialistát, Sharonon vizsgálatok és tesztek sorát végezték el. Épp New Yorkban dolgozott, amikor felhívták a kórházból a hírrel: vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. "Kitört rajtam a hisztéria, mert általában elég drámázós vagyok. De most kicsit megijedtem - vagyis nem, igazából nagyon is rettegtem." - emlékszik vissza arra az időszakra. "Ozzy ráadásul meg is sértődött, amiért nem ő tudta meg először a hírt, szóval egészen zűrzavaros volt a helyzet."

Rendberakja a családot

Sharont ezek után megoperálták, majd kemoterápiát kapott, amitől az addig a védjegyének számító vörös haja is kihullott. Kezelésével egy időben megkérte fiát, Jacket és Ozzyt is arra, hogy vessék alá magukat elvonókúrának: a család szinte összes tagja drog-, gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzd.

Sharon betegsége kiderültekor úgy döntött, hogy az MTV-n épp futó reality show-juk, a The Osbournes kamerái előtt sem titkolja betegségét. Mára teljesen gyógyultnak nyilvánították, ő pedig sorstársai segítésére létrehozta a Sharon Osbourne a Vastagbélrákosokért Alapítványt, amely ingyenes szűrési lehetőséget és életmód-tanácsadást biztosít azok számára, akik ezt egyébként nem engedhetik meg maguknak.

"A rák megváltoztatott" - mondja Sharon régi életére visszatekintve. "Sokkal kedvesebb lettem, jobban megbecsülöm az életet, és toleránsabb vagyok másokkal. Sokkal jobban szeretem az embereket."

Nem egy szokványos család

Sharon Osbourne 17 évesen ismerte meg az akkor még Black Sabbath-énekes Ozzyt. 1979-ben az együttes kirúgta a frontembert, de Sharon hitt Ozzy tehetségében, és menedzselni kezdte őt, elindítva Ozzy szólókarrierjét. Kapcsolatuk csak később vált személyessé, és 1982-ben össze is házasodtak. Három gyerekük született: Aimee, Jack és Kelly, közülük az utóbbi kettő szintén rendszeres szereplője a bulvársajtónak különféle függőségeik okán. A fiatalabb lány, Kelly popzenei karrierrel is próbálkozott, az utóbbi időben azonban ezt jótékony hallgatás övezi.