horoszkóp

Sheryl Crow mellrákkal küzd

2006.03.01. 12:00
Az énekesnő Kylie Minogue-hoz hasonlóan épp koncertturnéra készült, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála, két hete ráadásul Lance Armstronggal is szakított.

Sajtószóvivőjének bejelentése szerint Sheryl Crownak le kellett mondania márciusra tervezett amerikai turnéját, mivel múlt csütörtökön Los Angelesben kisebb műtéten esett át: rákos daganatot távolítottak el a melléből. A 44 éves énekesnő három hete szakított 34 éves vőlegényével, a többszörös Tour de France-győztes Lance Armstronggal, de akkor még egyikük sem tudott Crowe betegségéről. Sajtószóvivője szerint Crow most sugárkezelést fog kapni, de orvosai szerint minden esélye megvan a teljes gyógyulásra, mert még idejekorán felismerték a betegséget.

Armstrong mellette van

Armstrong és Sheryl Crow

Erre egyébként az énekesnő exbarátja, Lance Armstrong is jó példa: a kerékpárversenyzőnél 1996-ban hererákot diagnosztizáltak, amit sikeresen legyőzött, sőt ezután kezdődött valódi sikertörténete, hétéves Tour de Franc-győzelmi sorozata. Armstrong felgyógyulását követően hozta létre rákellenes alapítványát, amelyet többek közt sárga, Livestrong feliratú szilikonkarkötők megvásárlásával támogathatnak világszerte a szimpatizánsok. A versenyző természetesen azonnal volt barátnője mellé állt: folyamatosan tartja a kapcsolatot volt menyasszonyával, annak családjával és az orvosokkal, és biztos benne, hogy Crowe-t lelkiereje képessé teszi a betegség legyőzésére.

Jótanácsok

Crow honlapján jelentette be betegségét, egyúttal felhívja rajongói figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára. "Minden hetedik amerikai nőnél diagnosztizálnak mellrákot élete során, és jelenleg is több mint kétmilliót kezelnek vele. Én aközé a 200 ezer nő közé tartozom, akiknél ebben az évben állapították meg a betegséget. Több mint tízmillió amerikait kezelnek rákos megbetegedéssel, és ők a bizonyíték arra, hogy egyre növekszik a betegség túlélésének lehetősége. Nekem is erőt ad ezeknek a bátor nőknek a sorsa, akik szembenéztek a betegségükkel, és hálás vagyok a családom és barátaim támogatásáért. Mindenkinek azt tudom mondani: figyeljenek oda magukra, rendszeresen járjanak szűrővizsgálatokra, és tegyenek az egészségükért!"