Shiloh Nouvel Jolie-Pitt első fotóin viselt bébipólója vásárlási hisztériát keltett Amerikában: most mindenki minirockernek akarja öltöztetni csecsemőjét.

Alig egy hete jelentek meg Jolie és Pitt első közös gyerekéről, Shiloh Nouvelről az első fotók, a bébi máris divatikonná vált. Amerika gyermekruha-boltjaiban ugyanis most mindenki olyan szürke kispólót keres, mint amit az Új Messiás névre hallgató Jolie-gyerek visel a fotókon. A húsz fontért árult Kingsley Aarons-póló jelenleg mindenhol elfogyott, és a tervező is döbbenten áll a hiszti előtt: "Engem lepett meg legjobban, mekkora siker lett belőle".

Trendi celebszülőnek trendi celebgyereket!

A bébi egy "The Pots & Pans Band" feliratú szürke, mesterségesen avíttosra koptatott pólót visel, amin egy halálfej látható, alatta keresztbe tett kanalak, fölötte pedig felfordított lábasok és fazekak. A póló tervezője, Kingsley Aarons saját bevallása szerint akkor kapta az ihletet ehhez a darabhoz, amikor két éve saját Zephyr nevű kisfia a konyhában csúszott-mászott és azzal foglalta el magát, hogy felfordított edényeken csörömpölt.

A pólót tervező Kingsleynek nem Jolie-ék az első celebügyfelei: nála vásárol például Johnny Depp, Gwen Stefani, Seal és Heidi Klum, valamint Slash a Guns N' Rosesből. "A fiatal, divatos szülők új generációja már olyan bébiruhákat keres a gyerekének, amit akár ő maga is szívesen hordana" - magyarázza a tervező a hagyományos rózsaszín-kék trend háttérbe szorulását. Kingsleyt Jolie-ék példája nyomán természetesen szintén hatalmába kerítette a jótékonysági láz: jelenleg épp arról tárgyal a sztárpár ügynökeivel, hogyan juttathatna el a szegény sorsú afrikai gyermekeknek egy nagyobb adag trendi bébipólót.

Majd a gyerek eldönti

Az amerikai Parenting magazin főszerkesztője, Janet Chan szerint nagyon is Jolie-ékra vall, hogy véletlenül se cukibabás holmikat adnak a gyerekre, hanem mini-rockernek öltöztetik, és a semleges színválasztás is arra utal, hogy elutasítják a rózsaszín-kék nemi megkülönböztetést. Chan szerint azonban a gyerekek nagyon hamar kialakítják saját személyiségüket, és akár az is elképzelhető, hogy Shiloh saját maga például pasztellszínű, virágmintás-fodros dolgokat akar majd hordani.