A színésznő nemrégiben Európában utazgatott, ahol múzeumban is járt, sőt még egy könyvet is elolvasott. Michelangelo művészete pedig az önismeret egyre mélyebb bugyraiba taszította. Barátait viszont csak az foglalkoztatja, miért nőttek meg a mellei?

A színésznő a jelek szerint igen fogékony a művészet különböző ágaira. Nemrég már megosztotta velünk, hogy a filmművészet egy gyöngyszeme sarkallta őt arra, hogy elváljon férjétől, Nick Lacheytől, és bölcsessége azóta csak gyarapodott. Szőke haját barnára festette, majd egy európai körútja során a művészet újabb, a filmművészeten kívül eső ágairól szerzett tudomást, sőt még egy könyvet is elolvasott.

Már érti Michelangelo művészetét

Egyre mélyebb gondolatait weboldalán is közzétette: "Épp most jöttem haza Európából, ahol eltöltöttem egy kis időt. Míg ott voltam, rengeteg múzeumot meglátogattam és különböző művészek írásait olvasgattam" - írja a 26 éves Simpson.

"Olvastam egy könyvet Michelangelóról, amiből két idézet keltette fel a figyelmem: 'Egy angyalt láttam a márványban, és addig véstem, míg sikerült kiszabadítanom' és 'Minden alkalommal, amikor szembenézünk a félelmeinkkel, erőt, bátorságot és magabiztosságot merítünk' - idézte a Femalefirstnek a megvilágosodást kiváltó sorokat.

Míg Michelangelo egy angyalt, az ő gondolatmenetén felbuzdult Jessica Simpson a következő magvas gondolatokat szabadította ki saját "márványtömbjéből":

"Mindnyájan félünk attól, hogy szembenézzünk önmagunkkal, mert tudjuk, hogy az őszinteség olyan ösvényre vezethet, mely eltér attól az életúttól, amit elképzeltünk magunknak. Arra buzdítok mindenkit, hogy nézzen magába - mi lenne, ha félelmeinket tettekre váltanánk? Talán ha szembenézünk félelmeinkkel, az elvezetne minket valami jobb felé?" - teszi fel az elgondolkodtató kérdéseket Miss Simpson.

Önismereti turizmus

"Az életemben túl sokszor nem vettem tudomást a félelmeimről, és így nem is volt mivel megküzdenem. Csak bujkáltam önmagam elől. Így nem fedezhetünk fel semmit" - inti bölcsen a rajongókat az immár barna hajú színésznő.

Elképzelhető, hogy felfedezése nyomán megvilágosodni és önmagukat megtalálni vágyó amerikaiak özönlenek majd Európába? Ez a kulturális turizmus új ágát jelenthetné. A recept egyszerűnek tűnik: el kell menni pár múzeumba, és elolvasni egy könyvet. Részletek iránt azonban még érdeklődni kéne, az ugyanis nem tiszta teljesen, hogy ahhoz, hogy bölcs váljék belőlünk, elég-e egy vidéki marcipánmúzeum is, vagy minimum a Louvre kell.

Az olvasástól nő a mell?

Simpson - talán ennek köszönhetően - már túltette magát sértettségén, amiért kidobott férje úgy dolgozta fel a meglepetést, hogy pár héttel a szakítás után egy szépségkirálynővel mert vigasztalódni. Azóta maga is randizgat egy John Mayer nevű zenésszel, bár a pár hónapos kapcsolat alatt 15-20 alkalommal szakítottak, majd ismét összejöttek. Barátai mindenesetre örülnek a boldogságának, sőt ennél többet is tudni vélnek. Újabban ugyanis az foglalkoztatja őket, vajon miért olyan nagyok Simpson mellei. "Láthatóan egyre nagyobbak a cicijei, ő pedig újabban nagyon vigyáz magára. Nem mond semmit, ha felmerül a kérdés, de a nők, akik híznak, nem szoktak mosolyogni, amikor valaki felveti, hogy esetleg terhesek volnának" - töprengett egy ismerőse a National Ledgernek.

Míg barátai szerint tehát Simpson akár terhes is lehet, szerintünk Európában - a múzeumokon kívül - nagyon jó plasztikai sebészeti klinikák is vannak. Lábadozás közben meg lehet olvasni.