horoszkóp

Anyák napi wellness-sírdogálás sztárokkal

hh
2005.04.30. 23:19
Szürreális anyák napi wellness-sztárparádén vagy teadélutánon vagy nem is tudjuk micsodán jártunk, ahol Harangozó Teri sírt, Janics Natasa is sírt, Kautzky Armand sem bírta lenyelni a gombócot, de még a rendezvény szervezője is elbőgte magát a színpadon.

Az anyák napja közeledtével az édesanyák sem kerülhetik el, hogy reklámcélokra használják fel őket. Ez történt a Batthyány téren horgonyzó Európa rendezvényhajón a Gold Média Art szervezésében szombaton délután. A wellness-teadélutánt olyan sztárok és édesanyáik meghívásával hirdették meg, mint Judy a Groovehouse-ból, Dobrádi Ákos a fájón hiányzó TNT-ből, Bálint "Utoljára a Playboyban" Antónia, Béres Alexandra vagy Janics Natasa. Ezen kívül volt még egy karótnyelt Kautzky Armandunk, és - ugyan őt nem szerettük volna egy lapon emlegetni a többiekkel - Harangozó Teri is megtisztelt minket két gyönyörű nótával.

Nézze meg a galériát!

Kész átverés

Már sztárvendégek nevét olvasva sejtettem, hogy nem kultúreseményre vagyok hivatalos, de még nagyobbat kellett csalódnom, amikor beléptem a rendezvényterembe, és megláttam, hogy jól be lettem etetve, és valójában egy termékbemutatóra jöttem el termékkóstolónak. Eleinte nemhogy a sztárok, de maguk a vendégek alig látszottak ki az eladni vágyott termékek közül: kenyérsütőgépet, wellness-teafüveket, aromaszappant, tombolát és Zsanna Manna reformtortákat akartak rám sózni, és amikor ezt megláttam, majdnem otthagytam a rendezvényhajót. De aztán rájöttem, hogy érdemes lesz maradni, ha másért nem, talán azért, mert ilyen eseményen nem hogy nem voltam még, és nem leszek többet, de ilyen nem is létezik.

Nagy volt a wellness

Az ötletgazda, főszervező, Farkas Elemér a mostani teadélutánból rendezvénysorozatot szeretne indítani, azt szeretné, hogy minden vasárnap összeüljenek az ártatlan érdeklődők, akiket jól tele lehet tömni reklámokkal, névjegykártyákkal, brosúrákkal és vajaskenyérrel. Farkas Elemér wellness-teafüvekben utazik, és legújabb találmánya az "aktív férfi" illetve az "energikus nő" fantázianevű keverékek. A szervező kissé infantilis és elképesztően szürreális rendezvényét a "Kívül-belül legyenek wellness!" felkiáltással indította útjára.

A női és férfi teafüveken kívül voltak még más elszállt termékek is az ezoterikus Elemér tarsolyában. Hallottak már a mobiltelefon-teáról? Mert ilyen is van. Farkas fel is ajánlott a közönségnek belőle egy pár üvegcsével a kapcsolat jegyében, mire a Pannon GSM asztalánál helyet foglaló marketingesek összesúgtak, hogy "na, most eljátszotta a támogatásunkat". A mobiltelefon-tea amúgy sima gyümölcstea, csak egy olyan üvegben van, ami leginkább a kőkorszaki Benefon mobilokra emlékeztet.

Fergeteges műsor

Harangozó Teri
A reklámok közé rejtett műsor a következő volt: egy kerek asztalhoz leültették a sztárokat és anyukáikat, szörnyűségesen bevilágították őket, majd amíg kihajóztunk, mindegyik sztár valamilyen előadással örvendeztette meg a közönséget.

A TNT-s Ákos elénekelt édesanyjának egy szívhez szóló dalt, majd a szünetben bejelentették, hogy hamarosan Kecelen tartják az ehető virágok fesztiválját.

Ezután Kautzky Armand, a szomorúszemű műsorvezető, előadott egy megrázó részletet az Egri csillagokból, annak emlékére, hogy ő Egerben látta meg a napvilágot. Eztán egy levezető mobiltelefon-divatshow jött. Ez azt jelenti, hogy a legszebb mobiltelefonnal rendelkező vendégek mobiljaikat lobogtatva körbevonatozták a termet, és a közönségnek meg kellett tapsolnia a legszebb mobiltelefont. Utána az évtizedes vetkőzést megunva popénekes karrierbe kezdő Bálint Antónia elénekelte az Engem nem lehet elfelejteni című dalt. Ez nyilván önirónia volt Toncsi részéről, aki most éppen Hajdú Péterrel jár, de az országban jó páran elfelejtették már.

A dal után különböző Kft-knek, Rt-knek és Bt-knek mondtak köszönetet, majd Vámos Magda, ruhaszponzor kiskosztümeit kellett megnéznem. A Kautzky által a magyar divatélet doyenjeként aposztrofált lilahajú nő költeményeiből csak a divatos pink szín ragadt meg bennem, meg az, hogy mennyire nem szeretnék a magyar divatvilág doyenje lenni.

Béres Alexandra a többiekkel ellentétben nem zenés számot adott elő, hanem foglalkozásához híven kicsit megmozgatta a közönséget. Volt fejkörzés balra, majd jobbra, aztán karlendítés és válltorna. Bár nem mertem utána csinálni, de a többieknek láthatóan jól esett.

Kisírtuk magunkat

Üde színfoltként Janics Natasa, kajakozó olimpiai bajnoknőnk lépett ekkor a publikum elé. A szerb származású lány csak egy éve tanult meg magyarul, mégis sokkal poénosabb és lazább volt, mint ott bárki más. Janics egy szerb dalt adott elő, és amikor a "Beograd" szóhoz ért, elsírta magát, majd elnézést kért, amiért a sírástól nem tudott énekelni, és hozzátette, hogy ettől még az anyukáját nagyon szereti.

A sírás a következő előadóra is átragadt: Harangozó Teréz csodálatos hangján, sírva adta elő a Mama úgy szeretlek én című számot. Addigra már mindenki szipogva zsebkendőt kunyerált a mellette ülőtől, de Harangozó Teri megkegyelmezett nekünk, vidámabbra vette a figurát, és előadta az Azok a szép napok című nótáját. A vastapsot követően Farkas Elemér ragadta meg a mikrofont, és belekezdett rendezvényének szomorú történetébe, amin még Kautzky Armand is elsírta magát. Mint kiderült, az anyák napi termékbuli ötlete akkor fogant meg Elemérünk fejében, amikor édesanyja súlyos betegségben szenvedett. De Elemér galádul úgy adta elő történetét két részletben, két sírás között, hogy a szegény, jólelkű közönség közben két percig azt hitte, hogy Elemér édesanyja már nincsen az élők között. Ekkor Elemér megkönyörült a lelkileg elgyötört nézőkön, és bevallotta, hogy végül sikerült életmentő műtétet végrehajtatnia anyukáján.

Klikk a képre!

Aranyozott buddha

A vidám teadélutánról már végképp azt hittem, hogy ezt már nem lehet fokozni, de ekkor Farkas Elemér, teaguru bejelentette, hogy most pedig lelki üdvünk elnyeréséért be fogjuk borítani szarvasbőrök között lapított laparannyal a rendezvényhajó tetején várakozó indiai buddhát. Az aranyért pedig legyünk kedvesek a Mozartnak öltözött férfinél található urnába elhelyezni forintjainkat. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett.