horoszkóp

Sarah Jessica Parker igazából átlagháziasszony

2005.12.15. 14:21
Nem szereti, ha férje nem eszik meleget, pulóverben rohangál, csak szolidan káromkodik, azaz jóval hétköznapibb, mint az általa megformált Carrie Bradshaw. Sarah Jessica élete és jelleme a Szex és New Yorkon kívül.

Carrie Bradsaw, a vagány újságírónő egyfajta kultfigurává vált, nagyvárosi amazon: szexi és önálló, ravasz, ugyanakkor érző szívű, és jó érzékkel szeret bele mindig a leggázabb pasikba. Sarah Jessica Parker a valóságban valamivel árnyaltabb. Amikor 2004 februárjában végleg befejeződött a Szex és New York című sorozat, a színésznő egy egyszerű coming-outtal döntötte le Carrie szobrát: "Én amúgy egészen más vagyok, mint Carrie" - mondta.

Kevesebb csúnya szó és pulóver

Nem szívesen tér például nyugovóra rendetlen lakásban. Az is zavarja, ha távollétében férje nem eszik meleg ételt, értesült a Stern című német lap. Egy tévéműsorból kiderül, hogy szívesen végzi el a nagybevásárlást és férje bőröndjét is ő csomagolja. A valós életben olyan kifejezéseket sem használ óránként, mint "orgazmus" vagy "anális szex", és míg Carrie minden felmerülő problémát egy gyors "Fuck!" felkiáltással kommentál, Sarah Jessica legfeljebb a "Te jó ég!" káromkodásra vetemedik.

A valóságban még csak nem is akkora divatguru, noha 2004-ben az év divat ikonjává nyilvánították. Parker mama férje, Matthew Broderick színész és kisfia James Wilkie oldalán maga is főleg pulóvert hord, és csak hat darab speciális Manolo Blahnik magassarkúja van.

CV: szegény gyerekkor, lassú áttörés

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker az ohioi Nelsonville-ből származik. Gyerekkorában heti rendszerességgel járt balett -és énekórákra, ami boldog gyerekkorra utal, a valóságban azonban Sarah Jessica családi körülményei cseppet sem voltak rendezettek: családja folytonos anyagi problémákkal küzdött, olyannyira, hogy néha még a karácsonyt sem tudták rendesen megünnepelni. "Szegények voltunk, ennyi az egész" - mondja a színésznő.

Összesen hét testvére van, három idősebb anyja első házasságából és négy fiatalabb a másodikból, amit anyja egy teherautósofőrrel kötött, aki mellesleg gyakran volt munkanélküli. Stephen Parker, anyja első férje és az első négy testvér apja jó ritmusérzékkel épp akkor hagyta el családját, amikor legkisebb gyereke betöltötte első életévét. Sarah-Jessica anyja, Barbara Forste minden nehézség ellenére támogatta lánya különóráit, mivel nagy színházrajongó volt. Rettentő büszke volt, amikor lánya nyolcévesen egy tévéfilmben debütált.

A kis Sarah Jessica két évvel később már a Broadway-on lépett fel, 1978-ban két éven át az "Annie" című musical címszerepét játszotta, miközben anyja az egész családdal együtt New Yorkba költözött. Ma a nyolc testvér közül több New Yorkban él, egymástól alig néhány háztömbnyire. A szakmai áttörést végül az 1991-es év hozta Sarah Jessicának, az "L. A. Story - Az őrült város" című filmmel Steve Martin oldalán.

Parfüm, GAP, filmek, vidámság

A 40 éves Sarah Jessica Parkernek három éve egy gyereke és nyolc éve egy férje is van. Ez utóbbi, Matthew Broderick jelenleg a Brodway-on egy vígjátékban játszik, amit felesége - kötelességtudó asszony lévén - időről-időre megnéz. A színésznő egyébként nem unatkozik túl sokat: májusban mutatta be az általa kreált, "Lovely" fantázianévre hallgató parfümöt, ezen kívül 2005 márciusáig a GAP áruházlánc ruháit reklámozta. Mindemellett természetesen filmeket is forgat, idén szám szerint hármat, további három pedig jövőre jön. Tavasszal egy vígjátékban lesz látható Matthew McConaughey oldalán.

És vajon mindig olyan jókedvű Sarah Jessica Parker, mint a sorozatban? - firtatták a német újságírók, mire a színésznő ezt válaszolta: "Mondjuk inkább, hogy mindig gondoskodom róla, hogy a munkatársaim jól érezzék magukat."