horoszkóp

Kiakadtak Bochkorék

2007.02.23. 09:55
Két hét alatt összesen 24 millió forintra büntette az ORTT a Sláger Rádiót. A szigor oka, hogy a Bumeráng műsorvezetői, Bochkor Gábor és Boros Lajos élő adásban káromkodnak, szexről viccelődnek és hangot adnak annak is, hogy nem vetik meg az alkoholt.

Lesújtott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Sláger Rádióra. Két héten belül 24 millió forintra büntették a csatornát a Bumeráng adásai miatt. Az indoklás szerint a Bochkor Gábor és Boros Lajos által vezetett műsorban olyan mondatok hangzottak el, amelyek sértik a kiskorúak védelmére hozott rendelkezéseket - számolt be a Színes Bulvár Lap és a Blikk.

Helytelen viccelődés

Két héttel ezelőtt az ORTT már kiszabott 11 millió forintot, ezt egészítette ki további 13 millióval. A szervezet indoklásában többek között a "durva nyelvezetet, trágár szavak gyakori használatát" említi, és kifogásolja az "erőszakos tartalmú témák helytelen feldolgozását, a viccelődést komoly bűncselekményekkel".

Bochkorék számláján szerepel még az is, hogy "pozitívan világítják meg az alkoholfogyasztást", utalnak a könnyű drogok fogyasztására, "káros szexuális magatartásmintát sugallnak" és "pozitív fényben tüntetik fel" a dohányzást.

Tiltólistát kér Bochkor

Bochkor Gábor érthetetlennek és következetlennek tartja az ORTT-t. Szerinte a testület utazik rájuk, hol így, hol úgy értelmezik a szabályokat. Ezért Bochkor azt szeretné, ha végre írásba foglalnák, mit nem szabad kimondani. Így megy ez Amerikában is, ahol az ottani testület listába foglalta a tiltott szavakat.

A műsorvezető a szexuális tartalomra vonatkozó tiltást sem érti, hiszen szerinte a humornak mindig is fontos eszköze volt a szexualitás, a Bumeráng pedig egy humoros műsor.