Növekedési hormonnal turbózta magát Stallone

2008.01.28. 15:30
A Rocky után a Rambo folytatásával is visszatérő Silvester Stallone 40 felett mindenkinek javasolja a tesztoszteront. A színésznél tavaly a sydney-i repülőtéren illegális növekedési hormonokat találtak, ám végül pénzbírsággal megúszta az ügyet.

Sylvester Stallone, aki 61 évesen a Rocky Balboa után a Rambo negyedik folytatásával is megörvendezteti rajongóit, a Time magazinnak tagadta, hogy szteroidok segítségével érte volna el izmos testalkatát. Azt viszont elismerte, növekedési hormonokat (HGH) szedett, mégpedig azért, mert attól jobb a közérzete.

"Az emberi növekedési hormon, az semmi. Az aki azt mondja, hogy szteroid, az félreinformált" - nyilatkozta a színész. "A tesztoszteron nagyon fontos a jó közérzethez, amikor öregszel. 40 éves kor felett mindenkinek ki kellene próbálnia, mert javítja az életminőséget. Jegyezzétek meg, mit mondtam, 10 év múlva a boltok polcain lehet kapni."

Megúszta

A színészt tavaly februárban Sydney-ben tartóztatták le a repülőtéren, mert a vámvizsgálatnál 48 üvegcse illegális növekedési hormont találtak nála. Majd átkutatták a színész és stábjának hotelszobáit is, ahonnan szemtanúk beszámolói szerint a színész munkatársai az utolsó pillanatokban az ablakon keresztül szabadultak meg a további terhelő bizonyítékoktól.

Stallone később beismerte bűnösségét, és bár az első hírek szerint akár öt évet is kaphatott volna az illegális hormon csempészéséért, végül félmillió forintnak megfelelő bírsággal, plusz a kétmilliós perköltség kifizetésével megúszta a kalandot.

A HGH napi adagja minimum 10 ezer forint

A szteroidoknak kétféle típusa van: a roborálószerek, amelyek a sejten belül minél több tápanyag felszívódását, megmaradását teszik lehetővé, valamint a tesztoszteronszármazékok és inzulinok, amelyek a sejten belüli magasabb szintű fehérjeszintézist ösztönzik - mondta Klink Zoltán, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség (IFBB) elnökségi tagja, valamint a szövetség és szakedzőképzésének magyarországi IFBB vezetője. A HGH (Human Growth Hormon), az agyalapi mirigy által termelt emberi növekedési hormon, nem az izomműködést serkenti, hanem a csont-, és szervnövekedést, valamint a pajzsmirigy működését, ezáltal az anyagcserét. Hosszú távon, 3-4 hónap után több szteroiddal együtt alkalmazva hatásos. A HGH napi adagja Magyarországon minimum 10 ezer forint - tudtuk meg Klink Zoltántól. A HGH törzskönyvezett gyógyszer, korábban agyalapi mirigyből vonták ki, ám a fertőzések miatt ez veszélyes volt, most már szintetikusan állítják elő.