Jelenleg egy szupersztár szakértő vizsgálja Anna Nicole Smith fia halálának körülményeit, miután a bahamai hatóságok által végzett vizsgálat nem hozott megnyugtató eredményt. A 75 éves, Kennedyt és Evist is boncoló szakit a család bérelte fel.

Cyril Wecht, törvényszéki patológus akkor vált ismertté, amikor John F Kennedy merénylete után bírálta a kormány által végzett teszteket továbbá Elvis Presley halála után is ő volt a legfőbb szakértő. Ezúttal a Smith család kérte fel, hogy készítsen orvosi jelentést Daniel Smith halála kapcsán és megbízták további tesztek elvégzésével is, amik akár még hetekig is elhúzódhatnak.

Nem természetes halál, de nem is gyilkosság

Wecht a lehetőségek közül máris kizárt egy sor természetes halálozási okot, mint a szívinfarktust, szélhűdést vagy születési rendellenességet. Azt is hangsúlyozta, hogy becstelenségről sincs szó a fiatalember halála körül, jóllehet a halottkém és a sajtó korábban azt rebesgette, hogy gyilkosságról van szó.

Eloszlatni a spekulációkat

Wecht az újságíróknak a boncterem előtt arról beszélt, hogy nem gondolja, hogy a fiú külső hatására hunyt volna el. A sztárszakértő Michael Scott-tal, Anna Nicole bahamai ügyvédjével tartózkodott a boncteremben. A nő az újságíróknak elmondta, ő rendelte el a második halottszemlét, azért, hogy "eloszlassa az ügyet körülvevő média spekulációkat".

Anna Nicole Smith

Egy halottas kocsi időközben elszállította Daniel Smith földi maradványait egy temetkezési központba, ahonnan a héten továbbszállítják Kaliforniába.

Mintákat küldött

A korábbi Playboy modell fia szeptember 10-én hunyt el egy kórházi szobában a Bahamákon, ahova azért érkezett, hogy meglátogassa anyját és újszülött húgát. A kivizsgálást végző hatóságok nem találtak kábítószer fogyasztásra vagy bűnelkövetésre utaló egyértelmű jeleket a szobában.

Wecht elmondta, az általa elrendelt vizsgálatot a helyi hatóságokkal egyeztetve végzi. Már el is küldött mintákat - beleértve a méregtani teszteket - amerikai laborokba további vizsgálatokra.

Kétségbe vonta a hatóságokat

Wechtnek egyébként jogi és orvosi diplomája van, nemzetközi elismerésben pedig akkor részesült, amikor John F Kennedy gyilkosság kapcsán bírálta a Warren Commission teóriáját, miszerint az amerikai elnököt egyetlen pisztollyal lőtték le.