Som Lajos összeveszett az egész Piramissal

2006.12.29. 10:03
A koncertek óta minden napra jut valami sztori a Piramis zenekarról. Som Lajos most azzal állt elő, hogy zenésztársai elvásárolták előle a saját részét a szponzornál, és a jogdíjait is miattuk nem tudta felvenni.

A Velvetnek páratlan mélyinterjúban egyszer már megnyíló Som Lajos két sikeres koncert után zenekara, a Piramis ellen fordult - írja a Blikk. A basszusgitáros azt állítja, hogy a zenekart szponzoráló cégtől származó keretből kisemmizték a többiek. Som abban a tudatban ment a Roland hangszergyártó cég üzletébe, hogy még neki is rendelkezésére áll a levásárolható összeg, ám ott azt közölték vele, hogy már elfogyott a pénz, zenésztársai pedig azt állították, ők csak a rájuk eső részt vették fel. A Roland képviselője a lapnak elmondta, ők a támogatást a zenekarnak utalták, de nem szóltak bele az elosztásba.

Neki senki se szólt

A basszusgitárosnak az is fáj, hogy 2001 óta nem jutott hozzá a neki járó Piramis-jogdíjakhoz, és a többiek ebben nem segítettek neki. A zenésznek mindössze pár űrlapot kellett volna kitöltenie, de mint mondja, akkoriban költözött és műtötték is, és most nagyon zokon veszi, amiért senki nem szólt neki, mit kell tennie, hogy hozzájusson a pénzéhez. Most ügyvéd útján szeretné megszerezni az elmúlt évek összegeit.

A zenekar a vádakra úgy reagált: ha akarták se tudták volna szétosztani Som jogdíját, hiszen az névre szóló, és az Artisjus nem adja ki másnak, a Rolandtól kapott támogatást pedig egyenlően osztották szét.