A Piramis együttes legendás gitárosa három hete fekszik lábbénulással a kórházban. Som Lajos mindig is tartott attól, hogy múltbéli alkoholizmusa és drogfüggősége egyszer visszaüt az egészségére. Az orvosok még semmi biztosat nem tudnak mondani, de úgy vélik, hetekig is eltarthat, mire a zenész segítség nélkül tud kisétálni a kórteremből.

Három hete lábbénulás miatt mentő szállította az Uzsoki Kórház Rehabilitációs Intézetébe a legendás Piramis együttes gitárosát, Som Lajost. A zenész azóta csak a napi félórás gyógytorna idejére hagyhatja el a kórtermet, pedig nemrégiben még Gidófalvy Attilával akartak új együttest alapítani. Ezzel várniuk kell, hiszen most csak járókeret segítségével tud kisétálni a szobájából.

Som Lajos

"Egyik pillanatról a másikra nem éreztem a jobb lábfejemet, lábszáramat" - mesélte Som a Blikknek, aki egyébként mindig is tisztában volt azzal, hogy az évekig tartó alkoholizmus és a gyógyszerfüggőség egyszer megbosszulja önmagát. A basszusgitáros a lapnak elmesélte, hogy az orvosok még mindig nem tudják, hogy pontosan mi a baja, de azt is gyanítja, hogy csak nem merik elmondani neki a diagnózist. Nehezen tudja feldolgozni, hogy segítség nélkül egy lépést sem tudna tenni, és attól retteg, hogy sosem fog meggyógyulni.

"Jól bánnak itt velem, de a kórterem rossz hatással van rám, nem segíti a pozitív gondolkodást az sem, hogy már ketten meghaltak mellettem." Pedig a doktorok szerint még hetekig a kórház falai között maradhat a zenész, aki a terveiről most egyáltalán nem beszél, a szakmája eszébe sem jut. Egyelőre az a célja, hogy a járókeret nélkül, újra biztonságosan tudjon sétálni.