Soma a Megasztár egyik zsűritagjaként néha viháncolós örömmel, néha őszinte aggodalommal, vagy épp szigorú tanárnőként, de mindig segítő szeretettel véleményezi az ifjú sztárjelöltek produkcióit. Mint a Velvetnek elmondta, a döntősök közül Gáspár Laci látványos fejlődését tartja különösen nagyra. Soma saját zenei karrierje is felível idén: egyszerre két lemezzel is jelentkezik.
Soma Mamagésa jazzénekesnő. Ezen kívül rádióműsort vezet, újságot ír, ezoterikus sámánasszony, szexistennő, feleség és anya, és még ki tudja, mennyi minden. Stílusa magában foglalja a dívás nagyasszonyt és a viháncoló négyévest, a spiritista papnőt és a szexéhes nőstényt. Sokak szerint ez szórakoztató, másokat az őrületbe kerget vele, de keveseket hagy közömbösen. Akik nem bírják, azoknak most elég rossz lehet, mert a Megasztár zsüritagjaként is nagyon hozza a formáját.

Ősi erők a színpadon

Tekintse meg képeinket!
Szombaton Oláh Ibolya, Gáspár Laci és Tóth Veronika személyében összeállt a verseny végső hármasa, amelynek összetétele Soma szerint már nem igazán okozott meglepetést: "Igazságos a sors. Az, hogy ez a három ember valami őstehetség, hogy hihetetlen csodát hoztak magukkal, már akkor érezhető volt, amikor még csak az első döntőknél jártunk." Rajtuk kívül nagyon szurkolt még az első döntőben kiesett Bartók Krisztiánnak is, mert "igazi, színpadra termett egyéniségnek, és emellett végtelenül szórakoztató figurának is tartom őt, nagyon sajnáltam, hogy ennyire hamar távoznia kellett."

Laci kinyílt

Szinte minden versenyzőről van pár jó szava, de a jelenlegi hármas mezőnyből leginkább Gáspár Laci látványos fejlődését emeli ki. Nagyon nagyra tartja - hangi adottságai mellett - a fiú "hihetetlen nyitottságát, zene iránti alázatát, és azt az óriási akaraterőt, amik a céljai felé viszik." Elismeri: "Laci nagyon akar tanulni, fejlődni. Én már rettentően izgulok mindannyiukért, a próbákat is mindig végigülöm, és ő ilyenkor sokszor kéri ki a véleményem. Megkérdezi hogy szerintem ez így jobb-e vagy úgy, és sokszor látom viszont a kész produkción, hogy beépítette egyik-másik tanácsomat." Soma szerint a műsor indulása óta a legnagyobb fejlődést Laci produkálta, és ebben nagy szerepet tulajdonít a fiú veleszületett intelligenciájának "és itt nem valamiféle lexikális tudásra gondolok, hanem arra, hogy például Bob Marleyt sem azért szerettük, mert fejből idézgette volna Dosztojevszkijt."

Tökéletes hibák

Igaz, a kiesőkről már nem a zsűri dönt, de még mindig nehéz dolguk van, hiszen nem egyszerű véleményezni egy produkciót úgy, hogy a bírálat is kellő súlyt kapjon, mégse bántsanak meg senkit. Soma azt vallja, "bármilyen vélemény csak akkor számít, ha szeretetteljes, és a másikat segítő szándékú." Ugyanígy nagyon fontosnak tartja a szereplőket segítő háttércsapat munkáját: "Fantasztikus az az energia, amit a segítőik, Tisza Bea énektanár és Seres Attila koreográfus adnak át nekik." Soma szerint a felkészítők részéről a szakmai adottságok mellett magasfokú emberismeret is szükséges a feladathoz, hiszen a tanároknak másként kell viszonyulniuk például Ibolya makacs és öntörvényű személyiségéhez, vagy feloldani Laci gátlásait. A zsűri dívája azt is azonnal hozzáteszi, hogy mindenkiben lehetnek hibák, de ez nem baj: "tökéletes hibáink vannak, azoktól vagyunk azok, amik vagyunk. Milyen világ lenne az, ahol mindenki egyforma?"

Cuki fiúk

A zsűri egyetlen hölgytagja a versenyzők mellett zsűritársaiban sem kellett csalódjon. Utóbbiak ugyan nem okoztak neki akkora meglepetéseket mint némelyik versenyző, hisz többé-kevésbé ismerte már őket, de - ahogy ő fogalmaz - a sors ajándékaként élte meg, hogy a hónapok óta tartó forgatások során közelebbről is megismerkedhetett velük. Különösen a tőle balra ülő Presser és Bakács nőtt a szívéhez: "Gábor és Tibor mindketten nagyon édes pofák"- lelkendezett szokásos stílusában a díva, aki azt is elárulta, hogy számára "az adás mindig nagyon izgalmas és szórakoztató, mindig nagyon várom a szombatokat". A felkészülést olyannyira komolyan veszi, hogy még bulizni sem jár el péntekenként, hogy jól ki tudja aludni magát. Erre nem csak azért van szüksége, hogy teljes figyelmével a produkcióknak szentelhesse magát, hanem mert nagyon fontos neki az is, hogy fog megjelenni a képernyőn.

A stylist babája

A Megasztár versenyzőit és szereplőit stylist öltözteti, de Soma szinte mindig a saját ruháit viseli. Ez azonban nem jelenti, hogy Lakatos Márk, az öltözködési szakember elhanyagolná őt: "minden forgatásra 2 nagy bőröndnyi ruhával megyek, és Márk aztán elbabázgat velem, együtt végigpróbáljuk, mi legyen az aznapi kompozíció." - osztotta meg a műhelytitkokat és szakmai szlengjük meghitt fordulatait velünk Soma.

Az énekesnő magánéletében is nagyon odafigyel öltözködésére, és fontosnak tartja a kiegészítőket. "Évente egy-két alkalommal kimegyek Londonba bevásárolni, nem is csak a kedvenc márkáim (Dorothy Perkins, New Look, Top Shop) miatt, hanem egyszerűen mert ott létezik méret 40-en felül is, sőt a kétrészes darabok esetén akár az alsó és felső részekből is külön választhatok méretet." Vigyázó szemünket szívesen vetnénk Londonra mi is, de Soma sem csak innen szerzi a ruhatárát: emellett nagyon szereti például a second hand üzletek közül a Ruhagalériát, ahonnan rengeteg különleges darabja származik.

Ékszerekből imádja a különleges bizsukat: "aranyékszerem szinte nincs is, ezüst is csak pár akad, bizsumániás vagyok.", árulta el, és azt is hozzátette, hogy főleg a gyöngyöket kedveli.

Most leginkább énekesnő

Klikk a képre!
Soma lelkesen mesél arról is, hogy idén végre mindjárt két CD-vel is jelentkezik majd, az egyiken jazz-sztenderdeket játszik Soma Jazz MOST nevű zenekarával. A zenekar fura hangzású nevét így magyarázza: "egyrészt, mert annyi minden más mellett most épp jazz-t csinálok, másrészt mert mégiscsak ez vagyok én elsősorban, az angol "most", azaz "leginkább" szó értelmében."

A másik lemezen elektronikus és élő zenei alapokat elegyít progresszíven az énekkel, ennek érdekessége, hogy mind a zene, mind a szöveg a sajátja. A lemez a Chameleon Recordsnál jön ki, akiknek legutóbbi Sunset Cafe válogatásán Soma már szerepelt egy számmal, és ezt meghallva kérték fel őt egy saját lemez elkészítésére.

A lemezek az év második felében várhatóak, de az énekesnő addig is rendszeresen koncertezik: a jazz-énekesnő Somát például legközelebb április 9-én láthatjuk a New Orleans Jazz Cafe-ban zenekarával. Ha azonban az elektronikus zenét preferáljuk jobban, akkor április 2-án a Gödörben találkozhatunk Soma másik arcával: itt rádiós műsorvezetőtársa, Cyborg Templar + a Plusz nevű formáció szolgáltatja az elektronikus zenei alapot Soma hangja alá.