horoszkóp

James Brownt nemi erőszakkal vádolják

2005.01.10. 09:24
A soul hetvenegy éves királyát egyik volt alkalmazottja azzal vádolja, hogy Brown 1988-ban megerőszakolta.

Százmillió dollárt (azaz tizennyolc milliárd forintot) követel az állítólagos nemi erőszakért a most negyvennyolc éves Jacques Hollander, aki annak idején a sztár PR-asszisztenseként dolgozott - olvasható a BBC hírei között.

Furgonszexre kényszerítette

James Brown
James Brown
Hollander azt állítja, James Brown pisztollyal kényszerítette vetkőzésre egy furgon hátsó részében a dél-karolinai autópálya leállósávjában. A hetvenes éveit taposó Brown szerint a vád teljesen mértékben abszurd, ezért nem is kívánja kommentálni. Hollander kisasszony elmesélte, hogy Brown több órán keresztül bántalmazta, fejét a jármű berendezési tárgyaihoz verte. A hölgy azért indított most eljárást, mert nemrég idegrendszeri megbetegedéssel diagnosztizálták, amiről azt állítja, hogy a nemi erőszaknak a következményeként alakult ki.

Panaszát az illinoisi bíróságon adta be, de mivel csak polgári perről van szó, Brown ellen nem indul büntetőeljárás. Hollander ügyvédje, Paul Leech elmondta, hogy büntetőpert akart indítani, de nem jött neki össze. "Annak idején annyira erős volt, és annyira félelmetes, hogy az ügyfelem csak mostanra tudta összeszedni a bátorságát, hogy pert indítson James Brown ellen" - mondta Leech.

Prosztata

Brownnak nem először gyűlik meg a baja a bírósággal: vádolták már családon belüli erőszak, drogügyek és illegális fegyverviselés miatt. 2002-ben felmentették a szexuális zaklatás vádja alól - a pert szintén egy volt alkalmazottja indította ellene. Brownnál tavaly prosztatarakot állapítottak meg, decemberben műtétet hajtottak rajta végre. A műtét sikeres volt, Brown valószínűleg teljesen fel fog épülni.