Öngyilkos lett Diana hercegnő mostohatestvére

2004.04.28. 15:48
Kambodzsai szállodai szobájában holtan találták Adam Shand Kyddet, Diana hercegnő mostohatestvérét. A rendőrség szerint altató-túladagolás okozta a 49 éves férfi halálát.
Kydd április elején turistaként érkezett Kambodzsába, és havi 1300 dollárért bérelt luxuslakosztályt a fővárosban, Phnom Penhben. A rendőrséget szobalánya értesítette hétfő este, a kiérkező rendőrök holtan találták a férfit.

Kizárható az idegenkezűség

"Úgy véljük, altatótabletták túladagolása okozta a halálát. Semmiképpen sem gyilkosság volt" - nyilatkozta Prak Nhat rendőrségi halottkém a Reuters hírügynökségnek. Kydd már napok óta fejfájásról panaszkodott, és szobalányának azt is elmondta, hogy nem nagyon tud aludni. A holttestet kedden szállították a Phnom Penh-i brit nagykövetségre.

Szövevényes viszonyok

Peter Shand Kydd angol üzletember első házasságából három gyermek született, egyikük volt a most elhunyt Shand Kydd. Az üzletember később elvált és elvette feleségül Diana édesanyját, aki 1969-ben vált el Earl Spencertől. A bíróság annak idején Spencernek ítélte Dianát.