horoszkóp

Életfogytiglant kaphat Phil Spector

2004.09.28. 15:25
A producer Hitlerhez hasonlította az ügyészeket, miután ismertették vele a vádiratot, amely szerint gyilkossággal vádolják. A sztárcsináló továbbra is ártatlannak vallja magát.
Phil Spector gyilkos - szögezte le a most közzétett vádirat, melynek kihirdetését Spector ügyvédje karjára támaszkodva, de különösebb érzelemnyilvánítás nélkül hallgatta végig. A Ramones menedzsere, a Be My Baby és a Da Doo Ron Ron című slágerek szerzője a gyanú szerint agyonlőtt egy nőt az otthonában.

Megtalálták a bizonyítékot

Phil Spectort
Phil Spectort tavaly februárban tartóztatták le gyilkosság gyanújával. Los Angeles-i rezidenciája körül lövöldözésre futottak össze a szomszédok és a helyszínre érkező rendőrök egy Lana Clarkson nevű színésznőt találtak holtan a házban. A sztárcsináló ugyan akkor is, majd későbbi nyilatkozataiban is azt állította, hogy a nő öngyilkos lett, de nem adtak hitelt szavainak. Már csak azért sem, mert néhány szemtanú pisztolyt látott a kezében a bűncselekmény elkövetésekor. Igaz, a rendőrök feljegyzései szerint a meggyilkolt nő lábánál is hevert egy revolver.

A történtek ellenére a producer egymillió dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett. A Los Angeles-i ügyészség képviselője még novemberben bejelentette: elegendő bizonyítékot találtak arra, hogy Spector ellen gyilkosság miatt vádat emeljenek, hivatalosan azonban csak ma került erre sor.

Életfogytiglant kaphat

A 64 éves pop-mogul olyannyira nem tűnt megrendültnek a vádirat ismertetése után, hogy a bíróság épülete előtt az ügyészeket egyenesen Adolf Hitlerhez, a vele szemben alkalmazott eljárást pedig a Führer titkosrendőrségének módszereihez hasonlította. Spectornak a korábbi feltételek alapján - óvadék befizetése fejében - változatlanul nem kell börtönbe vonulnia.

A következő tárgyalást december 16-ára tűzte ki a Los Angeles-i ügyészség. Amennyiben bűnösnek találják Spectort, életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.

A királlyal is dolgozott

Phil Spector nemcsak sztárcsinálóként, hanem aktív zenészként és zeneszerzőként is ismert volt. Bábáskodott a hatvanas évek több ismert előadója - köztük a Chrystals, Righteous Brothers, a Ronettes lemezeinek készítésénél. Spector volt a producere Ike és Tina Turner River Deep and Mountain High, a Ronettes Be My Baby című dalát tartalmazó kislemeznek, de ő jegyezte a Beatles Let It Be című albumát - e tevékenységét ugyan a liverpooliak csak mérsékelten díjazták és azóta Spector-mentesítve is kiadták a lemezt. Producere volt Spector John Lennon és Paul McCartney szólómezeinek. Dolgozott Elvis Presleyvel, Cherrel, Leonard Cohennel és a Ramonesszel.