horoszkóp

VV Laci meghódítja Hollywoodot

2005.06.21. 14:47
"Nagy a beltenyészet, csak Kulka és Rékasi kap külföldi filmekben szerepet" - számolt be kezdeti nehézségeiről Való Világ egykori nyertese a Velvetnek, de nem adja fel. Szerencsére Spielbergnek még maradt pár napja, hogy felfedezze.
"Az összes koprodukciós filmnél csak akkor tudjuk meg, hogy Magyarországon forgatták, ha már a moziban látjuk a Szabadság hidat" - panaszolta el az Indexnek a VV Laciként elhíresült Vitkó László a magyar színészek nemzetközi érvényesülésének nehézségeit.

"Nagy a beltenyészet is, keveseket talál meg a casting ügynökség" - mutatott rá az igazságtalanságokra. "Kulka János szerepelt a Hazudós Jakabban, Rékasi Károly beengedő ember volt az Én, a kémben, és ennyi. Én most sok ügynökséghez leadtam az anyagaimat, hogy a Spielberg-filmből ne maradjak ki."

#alt#
VV Laci
Vitkó Lászlót, az RTL Klub Való Világ reality-showjának második szériájának nyerteseként ismerte meg az ország, de akkor még csak mint vendéglátóipari szakmunkaerőt. A tehetségének újabb oldalát felvillantó győztes most színészi babérokra tör - de vajon mire alapozza az önbizalmat?

"Színitanodákba jártam itthon - a neve nem ismert, hamar tönkrement - és New Yorkban is, de mindig visszasodródtam a vendéglátáshoz. Most viszont elhatároztam, hogy egy évet szánok az álmomra, a színészetre. Szerepeket vállaltam a Ruttkai Színházban, voltam Cyrano a Cyranóban, Charley a Charley nénjében" - sorolja Vitkó eddigi érdemeit.

"Beszédes szerepben játszanék"

Mint ahogy az Index is megírta, az Oscar-díjas rendező Magyarországot választotta legújabb filmje, a Vengeance (Bosszú) forgatási helyszínéül. A történet az 1972-es müncheni olimpián az izraeli sportolók ellen elkövetett merényletek után játszódik. A főszerepeket a James Bondként hírbe hozott Daniel Craig, és a Trója Hektoraként ismert Eric Bana alakítják. A kisebb szerepekre a hírek szerint magyar színészeket válogatnak majd.

Azt Vitkó ugyan nem árulta el, hogy Moszad-ügynököt, vagy inkább palesztin terroristát játszana a filmben, de az biztos, hogy egy "beszédes mellékszerepben" látná magát szívesen. "Még az akcentusomat is tudom váltogatni" - tette hozzá - "bár a beszédtanár drága volt a tengeren túl, így ott csak egy órát végeztem. De öt év hajózás után ez sem nehéz." Remélhetőleg mindez meggyőző benyomást tesz Spielbergre, akinek már nem sok ideje maradt, hogy felfedezze Vitkót: a Bosszú forgatását júniusban kezdik Budapesten.


Vitkó "VV Laci" László
A második Való Világ-széria nyertese a valóságshow előtt vendéglátósként dolgozott: öt évig járta a világot tengerjáró hajókon. A fiatalember nem mondható túl szerencsésnek: a megnyert pénzt egy pizzériába fektette, ami becsődölt, nyereményházát többször is kirabolták, és még a győztesnek járó kocsiját is sikerült totálkárosra törnie. A fiatalember később egy fővárosi étterem üzletvezetője lett, de az állandó ingázás miatt úgy döntött, eladja dunavarsányi nyereményházát és budapesti lakást keres.