horoszkóp

Részeg Britney, fukar Barrymore

2004.07.27. 17:00
A magyarra leginkább Morcos Pincérnőként fordítható bitterwaitress.com amerikai weboldalról kiderül, hol és mit fogyasztanak a különböző hírességek, valamint az is, mennyi borravalót adnak. Az összeállítás szerint a női sztárok sokszor finnyásak, válogatósak, és sóherek, alig adnak valami borravalót. Ráadásul sokszor az asztal alá isszák magukat, mint például Britney Spears.
A bitterwaitress.com weboldal legfőbb célja talán az, hogy a pincérek kesereghessenek egyet sanyarú sorsukon, és ország-világ előtt elmondhassák, milyen kevés borravalót adnak az emberek. Számunkra itt kezdődnek az érdekes dolgok, az oldalt böngészve ugyanis kiderül, hogy bizony számos esetben az ismerten gazdag sztárok is fukarnak bizonyulnak. Ez különös csalódás lehet szegény pincérnek, aki kezét-lábát kitörni, hogy a magas borravaló reményében kiszolgálhasson egy-egy celebritást.

A weboldal nem kifejezetten a hírességekre utazik, hanem bármely olyan esetet rögzíteni kíván, amikor a vendégek szemtelenül alacsony borravalót hagytak ott a pincéreknek. Az oldalra minden pincér bejegyezheti személyes tapasztalatait, akinél hitelkártyával fizetett valaki. Ennek oka valószínűleg az, hogy a kifizetett összeget így lehet bizonyítani, a weboldal tehát mégiscsak törekszik egyfajta hitelességre. Az oldal létrehozója szerint rossz borravaló az, ami nem éri el a számla összegének 17 százalékát.

Már megint Britney

Britney Spears New Yorkban nem elég, hogy szemtelenül alacsony borravalót adott egy meglehetősen magas számlához, a pincér szerint még ráadásul udvariatlan is volt. A felszolgálót egy percig sem engedte pihenni, minden percben újabb kívánsága volt, és az 523 dolláros számla mellé mindössze 26 dollárt, azaz négy százalékot adott borravalónak. Mégis úgy tűnik, a pincérnek nem lehet oka panaszra, Britney ezúttal még nagylelkű is volt. Hiszen egy másik esetben barátnőivel (többek között Paris Hiltonnal) jelent meg egy portlandi bárban, ahol a pincér elmondása alapján igen csak ittas állapotba kerültek, egész éjjel énekeltek, és kiöntötték az asztalra az italt. "Amikor odamentem, hogy feltöröljem, Spears rámszólt, hogy otthagytam egy foltot, és azt is töröljem fel" - idézi fel az eseményeket a pincér. Végül a 366 dolláros számlához kevesebb, mint egy dollárt csapott hozzá. A pincér reméli, Britney visszatér, hiszen bosszút forral ellene.

Nyilván volt barátnője helyett is szégyellte magát Justin Timberlake, aki viszont 150 dollárt csapott hozzá egy 322 dolláros számlához, ami ha kiszámoljuk, mintegy 46 százalék. A pincérnő szerint a magas borravaló mellé még felejthetetlen orális szex is társult a női vécében, melyből arra következtethetünk, hogy a weboldal bejegyzései talán nem mindig fedik a valóságot.

Kényes csajok

Britney-nél is rosszabb azonban Jennifer Lopez, aki a Vancouverben tért be egy Black Magic nevű grillbárba két barátnőjével. Lopez 752 dollárt fizetett a végén, ám mindössze 2 dollár borravalót adott, ami ha utánaszámolunk még egy százalék sincs. A pincér hosszú káromkodások közepette jegyezte le a történteket, hiszen nem elég, hogy kevés pénzt kapott, Lopez barátnői is az agyára mentek. Egyfolytában panaszkodtak az étel hőmérsékletére, és megkérték a pincért, hogy melegítse meg, a vizet pedig többször visszaküldték, mert nem volt pontosan szobahőmérsékletű.

Hasonlóan negatív élmény volt szegény pincéreknek kiszolgálni Serena és Venus Williamst, akik egy nagyobb társasággal, edzőikkel, menedzsereikkel és egy-két rajongóval érkeztek egy bostoni olasz étterembe. A sportolónők kizárólag vízzel kevert áfonyalevet voltak hajlandóak inni, amelyben a víz aránya 40, az áfonyalé aránya pedig 60 százalék volt, és olyan ételeket rendeltek, amelyek nem is voltak rajta az étlapon.

"A sportolónők nagyon sokat ittak, és minden egyes alkalommal ingerülten emelték fel ujjukat, mikor poharuk kiürült. A menedzser kifizette az egyik számlát, a kísérők meg a másikat, de nem egyben, hanem külön kellett kiszámolni mindnek, ráadásul minden kajára közölték, hogy ők olyat nem is rendeltek" - panaszkodott a pincér a weboldalon, és még azt is hozzátette, hogy soha többet nem szolgálná ki ezt a csoportot, mert az agyára mentek, és csak 7 százalék borravalót adtak.

Drew Barrymore tartja magát az arany középúthoz, és a tíz százalékos borravalóhoz. Bár a pincér nem volt megelégedve a borravalóval a színésznő New York-i fogyasztása alakalmával, sőt Barrymore sem tetszett neki túlzottan, bár ez esetben valószínűleg az előbbi volt az ok, utóbbi pedig az okozat. A színésznő ugyanis tíz százalék borravaló után elégedetten távozott, míg a pincér egy efféle hírességtől többet vár.

Aki további pikáns részletekre kíváncsi, látogasson el a weboldalra, hiszen az adatbázis egyfolytában frissül. Egyvalami azonban ezt a pár esetet felidézve is igen tanulságos: miszerint majdnem az összes negatív eset nőkhöz kapcsolódik. Ez vajon azt jelenti, hogy a nők fukarabbak, mint a férfiak?