Sharon Stone botoxoztatta volna 8 éves fiát

2008.10.01. 17:15
A bíróság múlt héten a színésznő elvált férje javára döntött az ügyben, melyiküknél lakjon a jövőben örökbefogadott fiuk, a 8 éves Roan. Akkor még csak arról volt szó, Stone azért vesztette el a pert, mert Los Angelesbe akarta költöztetni a gyereket, ami nehezítette volna az apa számára a közös felügyeleti jog gyakorlását. A TMZ által nyilvánosságra hozott bírósági indoklás részletei szerint azonban Stone egyszerűen hülye, és mint ilyen, alkalmatlan a gyereknevelésre. És ezt a bíróság se sokkal szebben mondta.

A színésznő a bírósági papírok szerint „túlreagálja” gyermeke viselkedését és egészségügyi problémáit: legkirívóbb példaként azt az esetet említik, mikor Stone botox-injekcióval szerette volna megoldani, hogy a nyolcéves Roannek ne legyen lábszaga. A botoxot a ránctalanításon kívül valóban használják Hollywoodban izzadásgátlásra is: elterjedt gyakorlat – felnőtt, saját testük felett szabadon rendelkező – celebritások közt, hogy a hónaljba adatott injekcióval megbénítják az izzadságmirigyeket, így elkerülhető, hogy a díjkiosztókon integetve izzadságfoltok virítsanak a milliárdos estélyiken. Nyolcéves gyerek lábát idegméreggel injekcióztatni azonban még a hollywoodi viszonyokat ismerő bíróságnak is sok volt, így helyt adtak az apa kérésének, aki az esetről hallva benyújtotta a felügyeleti jog megváltoztatását kérő indítványt. Phil Bronstein egyébként elmondta, Roan lábszaga náluk megszűnt: mindössze pamutzoknit kellett ráadni a sportcipő alá.

A Botox

néven ismert injekció a Clostridium Botulinum "A" típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga, amely az idegsejtek közötti kommunikációt gátolja, így a kezelt területen megbénítja az izomműködést. Ezt a tulajdonságát használják ki a plasztikai sebészetben: a megfelelő mimikai izomba, megfelelő mennyiségben beadva gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős izomösszehúzódásokat. Ez a hatás csak helyi, és 4-6 hónap múlva megszűnik - állították eddig, de mindezt most megkérdőjelezi kutatás eredménye, amely szerint a botox más területekre is átvivődik és ott később is kifejti hatását. Forrás: plasztika.net, jneurosci.org.

A TMZ által levadászott papírok szerint a bíróságnak ezen felül további problémái is voltak Stone anyai teljesítményével: például az, hogy a színésznő „többnyire harmadik személyekre bízza a kisfiút”, vagy hogy nem jelenik meg a szülők közti kapcsolattartás javítását irányzó tanácsadáson, habár „az időbeosztást egyeztették vele és az igényeit is figyelembe vették”.

Inkább akadályozza Roan egészséges fejlődését

A dokumentumokban a bíróság igen érthetően fogalmazza meg a vizsgálat során szerzett véleményét: „Roan jólétét egyértelműen az apa tudja biztosítani, mivel ő az, aki feltétel nélküli szeretettel gondoskodik a gyermekről. Sajnos – és egyelőre ismeretlen okok miatt – úgy tűnik, az édesanya kevésbé elkötelezett a bírósági bizonyító eljárás irányában” – célozva ezzel arra, hogy Stone több esetben sem jelent meg meghallgatásokon, és hogy hiába hivatkozott állítólagos bizonyítékokra, amik azt tanúsítják, jobb lenne Roannek Los Angelesbe költöznie hozzá, ezeket a mai napig nem mutatta be.

„Az anya úgy tűnik, inkább akadályozza Roan jólétét, vagy legalábbis kivonul a gondozásából. A gyermekkel kapcsolatos túlkapásai azonban sajnos valós és fájdalmas problémákat okoznak a gyermeknek” - folytatja tovább az indoklás. Stone a vizsgálat során arra is hivatkozott, hogy Roan miatt még a karrierjét is felfüggesztette, a bíróság azonban ezt korántsem látja egyértelműnek: „Amennyiben az édesanya valóban csökkentette munkajellegű elfoglaltságait a gyermek javára, úgy ezt nem bizonyította kellően sem Roan, sem a gyermek iskolája, sem a bíróság színe előtt”.

A bíróság múlt heti döntése értelmében a kisfiú a jövőben apjánál, Phil Bronsteinnél lakik majd San Franciscóban, ahová jelenleg is jár iskolába. Stone havonta egy hétvégét kapott, és osztoznak a nyaraláson. A gyermeket Stone és Bronstein 2000-ben fogadta örökbe, 2004-es válásuk után Stone további két gyermeket szerzett be magának hasonló úton, de immár egyedül. Laird Vonne Stone és Quinn Kelly Stone megmentésére ezért - apa hiányában - egyelőre nincs jelentkező.