horoszkóp

Bono a gonosz Görög Zitára vigyorog

2004.07.22. 14:02
Mintegy két hónapnyi egyezkedés a U2 menedzsmentjével, és néhányszáz kilométer megtétele után a U2-estjeiről ismert Station zenekar másfél hónappal ezelőtt megérkezett Dublinba, ahol találkozott az ír származású zenekarral, dumcsizott Bonóékkel, és elkészítette első videoklipjét, melyben Görög Zita nem annyira jó fej, de a bánatos végkicsengést Bono vigyora jótékonyan oldja.
Bonóval már évek óta próbálkozik a zenekar felvenni a kapcsolatot, mesélte a Velvetnek Csákvári László, a Station énekese. Törekvésükben mérföldkő volt az az esemény, amikor a U2 énekese egy berlini koncerten a közönségből felhúzta a színpadra LeMont, a Station basszusgitárosát, és elénekeltek egy duettet. Egy évre rá újra találkoztak Dublinban, a zenekar szülővárosában, végül 2004 májusában sikerült lencsevégre kapniuk a Nobel-békedíjra jelölt énekest. A Station két hetet töltött Dublinban, ebből hat napot Bono, Edge és Adam Clayton társaságában.

Station
Barátságos és szeret iszogatni

A politikai szerepvállalása miatt az utóbbi időben felemásan megítélt Bono több nyilatkozatában vállalta már - és ebben a Station zenekar is megerősített minket -, hogy "szeret iszogatni", az azonban új információ, hogy kedvesség és barátságosság terén számos hazai celebritást maga mögött tudhat. "Bono azonnal megismerte LeMont és barátként üdvözölte. Akkoriban volt LeMon apukájának a születésnapja, így Bono felhívta telefonon és boldog születésnapot kívánt neki" - vázolta az eseményeket a Velvetnek Csákvári László, a Station énekese. A U2 tagjainak egyébként tetszettek a Station-számok, egyedül azt fájlalták, hogy nem értik a szövegeket.

Bono jönne Magyarországra, de nem rajta múlik

Bono
A U2 a Station látogatása alatt rögzítette az új nagylemezét megelőző maxit. A Paul Auster Mr. Vertigo című művére erősen hajazó, Vertigo munkacímen futó új U2-album várhatóan október-november táján készül el. Az album megjelenését menetrendszerű turné követi majd, ami hazai viszonylatban márcsak azért is izgalmas, mert a U2 immár 11 éve hagyja ki rendre Magyarországot európai állomásai közül.

Rajongói körökben tudni vélik, hogy mindez azért van így, mert 1997-ben, fél évvel a Pop album tervezett megjelenése előtt egy magyar rajongó kétszer harminc percnyi hangfájlt rakott fel a világhálóra, melyet pillanatok alatt ezrek töltöttek le és melynek a zenekar nem annyira örült. "Bono nagyon szívesen jönne Magyarországra. Először nem jutott eszébe, mikor voltak itt utoljára, de Edge emlékezett rá, hogy '93-ban" - oszlatta el a hiedelmet a Station zenekar frontembere. Mint kiderült, egy-egy U2-koncertkörút előtt a zenészek leadnak egy listát a menedzsmentnek azokról a városokról, ahol játszani szeretnének, a menedzsment tesz-vesz, telefonál és szervez, majd néhány hét múlva előáll egy lezárt turnéprogrammal.

Görög Zita főbérlő, Bono metamorfózis végeredménye

A Station az utazásról útifilmet készített és Tér és idő című számuk néhány jelenetét is Dublinban rögzítették. A videoklipet LeMon rendezte, amivel egy régi forgatókönyvterve valósult meg. A klip George Méliés francia rendező egyik rövidfilmjének újragondolása, ahol a főszereplő - ördögi albérlőként - egyetlen bőröndből bebútoroz egy üres szobát. A Station klipjében az albérlő (Köves Krisztián Károly) próbateremmé alakítja át a kiadó szobát, és bőröndjéből a Station zenekart varázsolja elő. Az főbérlő asszony (Görög Zita) azonban nem tűri a hangzavart, ezért elzavarja az albérlőt. A főhős kénytelen összepakolni, és hogy fel ne ismerjék, alakot vált. Ekkor, a klip végén jelenik meg Bono néhány másodpercre.

Nem utánzók

Rossznyelvek szerint a Station zenekar "Bono hátán próbál felkapaszkodni a popbizniszbe". Csákvári László elmondta, hogy sosem tagadták U2 iránti elkötelezettségüket - nehéz is elsiklani a Bono és LeMon közti szembeszökő hasonlóság fölött -, mégsem sorolják magukat az egyszerű "emlékzenekar" kategóriába. Közel három nagylemeznyi saját daluk elkészült már, ám egyelőre "megjósolhatatlannak" tartják, mikor jelenik meg első albumuk, mint ahogy azt sem tudják, ki fogja majd játszani unikális videóklipjüket.