Sting legalizálná a drogokat

2004.06.26. 10:17
A brit származású zenész sosem veszti el a fejét, ha LSD-t fogyaszt, de mostanában egyre ritkábban szív marihuánás cigarettát. Sting ugyanolyan őszintén vallott az olasz Vanity Fair Italia magazinnak drogos tapasztalatairól, mint néhány héttel ezelőtt Paul McCartney, aki az Uncut nevű újságnak számolt be kokainozással töltött időszakáról, és arról, hogyan hatottak a drogok a Beatles számaira.
Néhány héttel azután, hogy Paul McCartney egy interjúban bevallotta, fiatal korában kokainozott, és gyakran fogyasztott marihuánás cigarettát, a napokban brit kollégája, Sting is lerántotta a leplet drogos múltjáról. A zenész a Vanity Fair Italia magazinnak elmondta, ma sem tagadja meg magától a füves cigit.

A tapasztalt

"Sokkal több droggal volt dolgom, mint azoknak az embereknek, akik manapság elvonókúrára kerülnek és klinikán kezeltetik magukat. Nagyon hasznosnak találom a kábítószer használata során szerzett tapasztalatokat. Úgy gondolom, hogy ezeket az anyagokat legalizálni kell" - nyilatkozta a mozgalmas szexuális életéről is nyíltan beszélő énekes az olasz újságnak.

Bírja a cuccot

Sting őszinte
A hatgyermekes apa éveken keresztül szorgosan építgette patyolattiszta imidzsét, igyekezett messziről elkerülni a magánéletét firtató bulvárújságírókat, az esőerdők megmentéséért küzdő énekes beszámolója ezért nem kis meglepetést okozott az olasz újságíróknak. "Állandóan tanulmányozom a zenét, és minden reggel legalább két órát jógázom, de nem élek aszkéta életet: bort iszom, és néha elszívok egy spanglit. Igaz, az utóbbi időben egyre kevésbé érdekel a dolog. Mindemellett sosem váltam kábítószerfüggővé. Tudok bort inni és nem berúgni, tudok marihuánát szívni vagy LSD-zni úgy, hogy nem veszítem el tőle a fejem" - áradozott ellenálló képességéről a katolikus családban nevelkedett Sting.

A Newcastle-ből származó énekes szerint nem az illegális kábítószerek a legveszélyesebb drogok. "A cigaretta az igazi drog: öl. Ha megnézzük a statisztikát, hamar észreveszzük, hogy a dohányzás miatt sokkal több ember hal meg, mint a heroin miatt".

A csődör

Sting az interjúban nem csak a kábítószerfogyasztási, de a szexuális szokásai felől érdeklődő kérdésekre is válaszolt, ami évek óta vissza-visszatérő téma, ha nyilatkozik. Az 53 éves zenész ugyanis egyszer azzal dicsekedett, hogy a tantra gyakorlásának eredményeképpen öt órán keresztül képes szeretkezni a feleségével, és ez hosszú ideig okot adott a pletykálódásra. Később tudatta a világgal: az ötórás időtartamba az előjáték is beletartozik, ami egy mozit és egy romantikus vacsorát is magában foglal, de a hálószobatitkokra máig rákérdeznek. "A tantrikus szexet nem azért gyakorolják, hogy bemutatózzanak. Arra szolgál, hogy megtanuljunk kölcsönösen összpontosítani arra, hogy az intimitás legfelsőbb fokára jussunk" - magyarázta Sting. "A szex ötven éves kor felett egyszerűen csodálatos" - tette hozzá.

A popénekes és második felesége, Trudie Styler már évek óta hódol a tantrikus szexnek, amely következtében a férfiak órákig képesek szeretkezni, anélkül, hogy ejakulálnának.

Paróka, szféra

Az angol énekes elmondása szerint kiegyensúlyozott életet él, köszöni szépen, jól van, és tökéletesen elégedett magával. "A munkámban van egy jó nagy adag nárcizmus. Akárcsak az amerikai elnökében, vagy az olasz miniszterelnökében. Azzal a különbséggel, hogy én senkinek sem ártok. A színpadon továbbra is csodálatosan érzem magam: nem érzem szükségét annak, hogy póthajat, vagy parókát viseljek a fejemen, vagy, hogy plasztikáztassam az arcom".

A tanári diplomával rendelkező Sting hívő katolikus családból való származása ellenére egyébként "nem vallásos, de hisz Istenben" és abban, hogy a szeretteinek köszönhetően szoros kapcsolatban van a szellemi szférával.