horoszkóp

Az REM énekese a kádban jött rá, hogy meleg

2005.02.07. 12:34
A kis Michael Stipe két vöröshajú kisgyerekkel pancsolt a kádban, mikor feltűnt neki, hogy a kisfiú jobban érdekli, mint a kislány. Azóta végleg a férfiak mellett kötött ki és nyíltan vállalja is.

Michael Stipe, az REM énekese már kisfiú korában rájött homoszexualitására. A szexuális megvilágosodás színtere a fürdőszoba volt, azon belül is a fürdőkád, ahol rajta kívül még egy kislány és egy kisfiú fürdőzött. A leendő REM leendő énekesének már akkor jobban felkeltette az érdeklődését a pancsoló kisfiú, mint a pancsoló kislány. Ennek ellenére az énekes saját bevallása szerint még érdeklődött a lányok iránt, és csak kamaszkorában kötött ki végleg saját neme mellett.

Michael Stipe
Michael Stipe
"Tizenhárom éves koromban vált teljesen egyértelművé számomra, hogy a férfiakhoz vonzódom. Valójában már sokkal korábban érzetem ezt, amikor egészen kicsi koromban egy húsvét vasárnap két másik vörös hajú kisgyerekkel üldögéltem a fürdőkádban. Ez persze teljesen ártatlan dolog volt, de mégis megmaradt bennem. És még ma is különösen vonzónak találom a vörös hajat és a szeplőket" - mondta el az énekes a Blender nevű amerikai magazinnak.

A színészettel nincs szerencséje

Az énekes arról is beszámolt, hogy zenekara mellett a színészetbe is szívesen belekóstolt volna, és majdnem ő lett Jack Nicholson meleg szomszédja a Lesz ez még így se! című filmben. A film készítői ugyanis Stipe-nak szánták a szerepet, de amikor kezébe vette forgatókönyvet, nem jutott vele a tizedik oldalnál tovább. "Úgy gondoltam, ez iszonyatos, ezért visszaküldtem a könyvet". Greg Kinnear nagy örömére, hiszen ezek után ő kapta a szerepet, és azzal együtt az Oscar-díj jelölést is.

Az énekes kedvenc színésznője egyébként Shirley MacLaine, a Blendernek meghökkentő találkozásukról is beszámolt. Mint azt Stipe elmondta, mikor végre élőben is találkozhatott a 70 éves színésznővel, annyira izgatott lett, hogy azonnal megosztotta vele egyik álmát, amelyben a MacLaine is szerepelt."Elmeséltem neki hogy egyszer vele álmodtam, és azt hittem nevetni fog az egészen. De nem így történt, hanem azonnal odahívatta a biztonsági embereket. Ekkor bocsánatot kértem, és eljöttem. Nagy csalódás volt, mert mint színésznőt nagyon tisztelem, és nagy rajongója voltam." - mondta Stipe, akinek saját bevallása szerint teljesen összetört a szíve.