Stohl örül, ha rosszfiút játszhat

2004.03.31. 09:44
A napokban mutatják be Oláh J. Gábor első filmjét, a Rap, Revü, Rómeót, amelyben romák, kínaiak és más jövevények próbálják feltalálni magukat a nyolcadik kerület alvilágában. Ebben a világban még Stohl András is rosszfiú, ő azonban ezt egyáltalán nem bánja.
Mint megtudtuk, Stohl András különösen örült a filmben kapott szerepének. A színész-műsorvezető ugyanis rosszfiút alakít, és úgy gondolja, "rosszfiút játszani mindig könnyebb, és hálásabb feladat is - arról nem beszélve, hogy a lelke mélyén minden férfi rosszfiú, vagy az akar lenni" - mondta bölcsen. Bár vannak híres rosszfiú-színészek, ő teljesen önállóan akarta megalkotni a figurát, és úgy érzi, ez sikerült is neki, annak ellenére, hogy igen keveset, mindössze hat-hét napot forgatott.

Az igazi nyolcker

A film forgatókönyve szerint a nagybátyja szórakozóhelyén dolgozó roma fiú, beleszeret a környék kínai boltosának lányába. Később aztán kiderül, mindkét családnak erős kötődése van a maffiához. A film élethű karaktereket igyekszik felvonultatni, és bepillantást szeretne nyújtani egy, az ország túlnyomó többsége előtt ismeretlen világba. Mindezt hol érzelmesen, hol viccesen, de mindenképpen önbizalommal telve, hiszen a vállalt nyolcvanezres nézőszám azt jelzi, a készítők abban reménykednek, hogy a Rap, Revü, Rómeó igazi közönségfilm lesz.

Stohl András is úgy érzi, a Rap Revü Rómeó életszagú történet, bár bevallotta, nem igazán van tisztában a mai nyolcadik kerületi helyzettel. "De úgy érzem, a "nyolckerre" ráhúzott sémák, ma már nem annyira helytállóak, hiszen kitörtek a kerületből, és az egész országra érvényesek". Stohl maga is a nyolcadik kerületben töltötte gyerekkorát, de mint mondja, akkor még rövidnadrágos, dömpertologató kisfiú volt, és nincsenek konkrét emlékei.

Bár a bemutató még csak most lesz, máris van felkérése újabb filmszerepre. Erről azonban nem akart beszélni, mert mint mondja "a film csak akkor biztos, ha már ott van az ember". A filmezés mellett jelenleg is öt darabban játszik, ennek ellenére élénk nevetéssel válaszolt arra a kérdésre, hogy nem akar-e felhagyni a televíziózással. A nevetést aztán egy "nem" követte.

Tünde jól van

Úgy tűnik, Stohl András kedvese, Tünde is egyre több szállal kötődik a televíziózáshoz, hiszen szombaton Szilvivel mérkőzőtt meg az RTL Klub Sztárbox című műsorában, és győztesként került ki a küzdelemből. Stohl András féltette Tündét, hiszen mint mondta, mindenki félti a párját. Ennek ellenére nem tartotta vissza a bokszolástől, mivel "ismerem Tündét, tudom milyen erős személyiség, ezért tökéletesen megbíztam benne" - fogalmazott. Tünde szerencsére nem szerezett komolyabb sérüléseket, sőt Stohl szerint kisebbeket sem, így nem kellett utólag ápolni.