Megbocsátott a testvérét állítólag megerőszakoló barátjának a Sugababes énekesnője

2008.03.28. 10:10
Az angol trió legújabb tagjának testvére egy évvel ezelőtt azzal vádolta meg Amelle Berrabah barátját, hogy három másik férfival megerőszakolta őt. Hiába sikerült még tavaly tisztázni a férfit, az eset nagyon megviselte a párt. Az énekesnő állítása szerint idegösszeroppanást kapott, és a mai napig nem mer kimenni az utcára pasijával, akit az eset után dobott, majd pár hónappal később visszafogadott.

Egy évvel ezelőtt az angol trió legújabb tagjának, Amelle Berrabah-nak testvére azt állította, hogy az énekesnő barátja, Freddie Fuller, és a férfi három haverja megerőszakolta őt egyikük szüleinek otthonában. A 23 éves sztár elhitte testvére történetét, és azonnal szakított pasijával, aki ragaszkodott ahhoz, hogy ártatlan. Fuller két, egymástól független hazugságvizsgálatnak is alávette magát, hogy bizonyítsa ezt, állítását pedig később a nyomozás is igazolta. A rendőrség információi szerint ugyanis az állítólagos erőszak időpontjában szüleinél volt, és barátnőjével telefonált. Egy másik „elkövető”, John Carey pedig egy térfigyelő kamera felvétele alapján a „tetthelytől” ötven kilométerre tartózkodott.

Ráadásul Amelle Berrabah testvére, Samiya többször is ellentmondásba keveredett vallomástétel közben. Később elismerte, hogy a történet nem igaz, és elnézést kért testvérétől, akin azonban ez már nem sokat segített. Az énekesnő a Sunnak elmondta, az eset után idegösszeroppanást kapott, pánikrohamok gyötörték, és barátjával, akit három hónap után visszafogadott, a mai napig alig mer kilépni az utcára. Berrabah eleinte nem kételkedett Samiya szavaiban, hiszen elmondása szerint testvére annyira részletesen ecsetelte a történteket. A gyanú, hogy valami még sincs rendben, azután merült fel benne, miután beszélt az egyik szakemberrel, aki jelen volt az egyik hazugságvizsgáló tesztnél. „Letettem a telefonkagylót, és elújságoltam Samnak, hogy Freddie két teszten is átment. Ekkor megfordult, és a következőket mondta: Akkor azt hiszem, csak álmodtam az egészet, Amelle” – mesélte az énekesnő, aki a történtek ellenére nagyon szereti testvérét.

A Sugababes tagjának megvádolt barátja, Freddie Fuller szerint előélete miatt az emberek könnyen elhitték, hogy egy „erőszakoskodó vadállat”. A férfi beismerte, hogy azon az éjszakán valóban találkozott a lánnyal. „Köszöntem neki, adtam egy puszit az arcára, és ennyi. Egy héttel később azt állította, hogy három unokatestvérem – Lee Windybank, John Carey és Mark Marney- megerőszakolta őt. Ekkor én még nem szerepeltem a történetben. Három héttel később azonban engem is megvádolt, és a rendőrség felkért, hogy segítsek a nyomozásban” – mesélte az angol lapnak Freddie Fuller, aki a Kanári-szigetekre menekült azután, hogy minden címlapon ő szerepelt.

Fuller elmondta a lány egy kamerát is említett, ami a fürdőszobában volt, majd az állította, hogy az egyik videómegosztó oldalra felkerült egy meglehetősen pikáns felvétel róla. „Ennek nincs köze az erőszakhoz. Csak valami szexuális izé volt Lee-vel, akivel akkoriban találkozgatott. Ebből lett valahogy nemi erőszak” – tette hozzá a férfi, aki később felhívta a rendőrök figyelmét arra, hogy Samiya bevallotta, hazudott. „Segítségre van szüksége. Az emberek mindenestre még mindig úgy néznek rám,mint egy darab szarra. Szeretném, ha mindenki tisztában lenne az igazsággal. Meg kellene változtatni a törvényt. Tíz évet is kaphattam volna, olyas valamiért, amit el sem követtem" - nyilatkozta Fuller, akit a lap információi szerint már októberben tisztázott a rendőrség.