Sátánisták rongálhatták meg a Schumacher-fivérek édesanyjának sírját

2004.10.15. 13:07
Ismeretlen tettesek teljesen kiásták a Schumacher-fivérek tavaly elhunyt édesanyjának koporsóját a kerpeni temetőben. A rendőrség szerint sátánista indíttatású a bűntény, a temetőgondnok szerint tervezett akció volt.
A kölni rendőrség tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban vandálok megrongálták a Forma-1 német sztár-testvérpárjának, Michael és Ralf Schumacher édesanyjának a sírját.

A fivéreket sokkolta a hír

A hatóság közleményében az áll, hogy az egyelőre ismeretlen tettesek teljesen kiásták a koporsót a kerpeni temetőben, de annak fedelét nem tudták felnyitni. Elvittek viszont egy emlék-keresztet.

A fivérek felháborodva nyilatkoztak a német Bild Zeitung című lapnak. "Ez borzalmas. Megdöbbent, ami történt. Az, hogy vannak emberek, akik ilyet tesznek, számomra minden képzeletet felülmúl"- sokkolta a hír Michael Schumachert.

Öccsét, Ralfot szintén megrázta a vandál tett: "Szörnyű, hogy egyesek semmitől sem riadnak vissza. Nem találok szavakat, olyan dühös vagyok" - mondta a fiatalabbik Schumacher.

Sátánistákra gyanakszik a rendőrség

A temető gondnoka szerint a vandál tett előre eltervezett akció volt, míg a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy sátánisták követték el a sírgyalázást, és már meg is indították a nyomozást az ügyben.

Elisabeth Schumacher tavaly áprilisban, 55 évesen hunyt el. Az azóta már hétszeres világbajnok Michael néhány órával a halálhíre után rajthoz állt a San Marinó-i Nagydíjon, és meg is nyerte azt.