Először valott férje haláláról Dana Reeve, Christopher Reeve özvegye. Az asszony elmondta, hogy csak Robin Williams segítségével tudott azonnal New Yorkba repülni, de férje pár perccel érkezése előtt halt meg.

Először beszélt férje haláláról Superman özvegye, aki az utolsó pillanatig kitartott férje mellett, és harcolt felépüléséért. Dana Reeve talán legnagyobb fájdalma, hogy nem lehetett a férje mellett halálakor, hiszen mintegy 3000 mérföldre volt Reeve-tól, amikor értesítették, hogy a színész haldoklik. Férje pár perccel érkezése előtt halt meg.

Nem volt felkészülve férje halálára

Dana Reeve éppen Kaliforniában lépett fel, és mint most elmondta, egyik barátjuk, Robin Williams segítségével tudott csak visszasietni a kórházba, mivel a színész azonnal rendelkezésére bocsátotta magángépét. "Egyáltalán nem voltam felkészülve a halálára" - mondta el az özvegy az amerikai Now magazinnak adott interjújában. "Másnap indultam volna haza Kaliforniából, amikor a kórházból telefonáltak." Hiába ült azonban rögtön repülőre, férjét már nem találta élve. Amikor a kórházba érkezett az orvosok elkeseredetten próbálták újraéleszteni az 52 éves színészt, aki 1995-ben kényszerült tolószékbe egy lovasbaleset után.

"Akkor elkezdtem sírni és sikoltozni. Egyfolytában csak azt tudtam mondogatni, hogy szeretlek, és bocsáss meg, hogy nem voltam itt veled. De ami a legfurcsább, hogy utána teljesen megnyugodtam, emlékszem hogy odafordultam az orvosokhoz, és többször elmondtam neki, hogy köszönöm a munkájukat." - folytatta őszinte vallomását az özvegy. "Amikor Chris-szel összeházasodtunk, esküt tettem, hogy kitartok mellette egészségben és betegségben egyaránt, és ennek az eskünek eleget is tettem." - mondta el Dana Reeve, aki férje halála után azt is megemlítette: nem kizárt, hogy mesterséges megtermékenyítés útján újabb gyermeket szeretne férjétől. Erre akár lehetősége is lenne, hiszen Reeve spermáit még halála előtt lefagyasztották. Ezen terveiről azonban az özvegy most nem beszélt.

Új Superman

Christopher Reeve szívelégtelenségben hunyt el tavaly októberben, miután balesete óta az utóbbi kilenc évet tolószékben töltötte. Szinte az utolsó napig aktív volt, és minden erejével támogatta a gerincagy- és őssejt-kutatásokat, amelyek fejlődésében gyógyulása zálogát látta. A színésszel halála előtt egy héttel vettek fel egy reklámot, melyben felszólította Kalifornia lakosságát, támogassák a népszavazáson az őssejtkutatások fejlesztését, hiszen az nem egyenlő a klónozással.

Christopher Reeve négy filmben alakította a világ talán leghíresebb akcióhősét, melynek újraforgatása a remake-korszakban szinte elkerülhetetlen. Az új Supermant már ki is válaszották, az eddig szappanoperákban szerepelt, szinte teljesen ismeretlen Brandon Routh személyében.