Betartotta a szcientológiai egyház által előírt csendes szülést Katie Holmes, sőt még az orvosok sem szólalhattak meg. A színésznő egyébként Brooke Shields mellett szült.

Katie Holmes és Tom Cruise gyermekének világra jöttét máris az év szüléseként emlegetik. Ezzel azonban mi nem nagyon értünk egyet, hiszen várunk még egy bébit Britney Spearstől is az idén, nem is beszélve a mi magyar Fókuszos szupercsemeténkről.

Szavak nélkül

A kiszivárgott információk szerint a szülés nem egészen úgy zajlott, ahogy a szcientológiai egyház szerette volna, hiszen nem túlzottan támogatják a fájdalomcsillapítók alkalmazását szülés közben. Ennek ellenére Tom Cruise a szülés előtt azt nyilatkozta, ha menyasszonyának érzéstelenítésre lesz szüksége, akkor megkapja. Meg is kapta, méghozzá epidurális érzéstelenítés formájában.

A csendes szülés utasításait viszont betartotta Holmes, és gyermekének apja ezért rendkívül büszke volt rá. Ez egyébként nem azt jelenti, hogy semmiféle hangot nem lehet kiadni szülés közben, csak azt, hogy beszélgetni nem lehet, valamint semmiképpen sem lehet a gyermekhez beszélni, kiabálni viszont megengedett. Tom Cruise nem szerette volna, ha bárkinek értelmes szó hagyja el a száját, ezért az orvosoknak is kézjelekkel kellett Holmes-szal kommunikálni szülés közben, miközben Cruise a fejét tartotta, és fogta a kezét, valamint a videokamerát is kezelte.

A szcientológiai egyház hite szerint a szülés közben hallott szavak később szenvedést okoznak a gyermeknek. Cruise állítólag milliókat költött az otthoni szülés biztosítására, ám Holmes végül mégiscsak szeretett volna kórházba menni.

Brooke Shields is ott volt

A sors furcsa fintora, hogy a Santa Monica-i St. John's Health Centerben, a Holmes melletti szobában Brooke Shields feküdt, aki szintén kedden adott életet kislányának, Griernek. Shields és Cruise tavaly nagy vitába bonyolódott, a színésznő ugyanis őszintén vallott szülés utáni depressziójáról és pszichológiai kezeléséről, mire Tom Cruise nyilvánosan kirohant a pszichológia és pszichiátria ellen, mondván az egész csalás és hülyeség, csakúgy, mint a szülés utáni depresszió. Cruise azt ajánlotta a színésznőnek, szedjen vitaminokat.

A pár Suri-nak nevezet el kislányát, ami magyarázatuk szerint héber nyelven hercegnőt, perzsául pedig vörös rózsát jelent. Japánul viszont zsebtolvajt, de hát minden nyelven ők sem tudhatnak. A szülők szerint a kislánynak rengeteg fekete haja és nagy kék szeme van. A színészfamília már hazament a kórházból, Cruise pedig már jelentést tett a hollywoodi szcientológiai központban a szülés menetéről.