horoszkóp

Nyers hal a meztelen mellen

dns
2006.01.07. 12:09
Mialatt a kínai szakács a mezelen magyar modellre japán halat tálalt, Sebeők János hótaposóban közölte, rapper lesz, Kiszel Tünde Donatellás kártyanaptárat osztogatott és David Merlini örökbefogadott egy homárt. Egy 'naked sushi' parti eseményei ezek.

"Meg kell valljam, én még sosem ettem lazacot" - jelentette be Sebeők János riporterünknek, akit egyelőre az író színes hótaposó csizmájának bizarr látványa kötött le, ahogyan a vendég a bejáratnál található hangulathídon megdöbbentően lépkedett át. Két nő érkezett vele karon fogva, az egyik Kiszel Tünde volt, a másik talán a dublőre. "Ő Tündike nővére" - mutatta be Sebeők a harmadik kísérőt, majd jelezte, híre van a nyilvánosság számára. "Raplemezt készítek, jó lesz" - mondta Sebeők.

Tehetség, szorgalom, meztelen test

Klikk a képre!

A zuglói Új Évezred ázsiai étteremben gyülekezett néhány médiaszemély és rengeteg újságíró abból az alkalomból, hogy az étterem az új, 'naked sushi' szolgáltatását tervezte bemutatni, amelynek során az előételeket egy meztelen női modellen szolgálják fel. Az asztalon fekvő lány mellére épp egy homárfejet állított a kínai szakács, amikor az előtérben Kiszel Tünde is elmondta a gondolatát. "Nagyon sok, kedves meghívást kapok eseményekre, Jánost is így hoztam magammal. Az, hogy sokat ír rólam a sajtó, szerintem két dolgoknak köszönhető: tehetség, szorgalom" - mosolygott Kiszel Tünde, aki erre az alkalomra praktikus okokból kis méretű, Donatellás kártyanaptárral készült, és ezzel minden későbbi beszélgetőpartnerét megajándékozta.

A meztelen modellhez egyelőre csak a fotósok mertek közelíteni, mialatt az installáció készült. "Úgy tudom, ez a fajta felszolgálási mód Japánban már nem is szokás. Ha így van, gondolom a modell szempontjából méltányossági okokból fejezték be" - mondta az eseményeket viszonylagos távolságból figyelő Pierrot, és üdítő változatosságképp beavatott az ázsiai fűszerkultúrába. Eszerint ahogy északra haladunk, egyre kevesebb fűszert használnak. Pierrot szenvedélyes szakács hírében áll, ami legalábbis az ázsiai gasztronómiát illeti, mert például a szalonnás rántotta kultúrájában saját bevallása szerint nem járatos. Az itt felszolgált ételeket mégsem kóstolta meg. "A sushi nem áll különösebben közel hozzám" - mondta, és nem maradt sokáig.

David Merlini és pajtása, a szépségkirálynő

"Nem is teljesen meztelen a nő, a combján fólia van" - közölte felfedezését Leo, az RTL Klub Reggelijének legújabb műsorvezetője, aki láthatóan még nem szokta meg a híresség szerepkört, nem úgy az otthonosabban mozgó kolléganője, Valkó Eszter, akivel együtt érkezett. "Ha lesz lehetőség, mindenképp kipróbálom a látványkonyhát" - mondta Valkó Eszter, miközben figyelte, ahogyan a szakács olajat fúj a mindvégig mozdulatlanul fekvő testen installált előételre.

A fotósok újra a bejárat felé közeledtek, mert David Merlini együtt érkezett Semmi-Kis Tünde szépségkirálynővel, habár a terembe lépve kérték a sajtót, ne készítsen közös képeket kettejükről. "Nem akarom, hogy pletykáljanak rólunk, mi ugyanis nem vagyunk együtt. Olyanok vagyunk, mint a gyerekkori pajtások" - mondta riporterünknek Semmi-Kis Tünde, aki tűsarkú csizmájában valószínűtlenül magasnak tűnt. Miután megkapta a számára előkészített Donatellás kártyanaptárat, helyet keresett magának, amíg a bátrabb vállalkozók már falatoztak a meztelen testről. "Engem csak az zavar, hogy a haja a kaja közelében van" - hangzott egy kritika a modell körül keselyűként köröző vendégek egyikétől.

Sok titok, és felső tízezer

Riporterünk ekkor még inkább távol maradt a csipegető tömegtől, és egy kínai felszolgálót tartott szóval. A fiatal fiú - akinek a nevét többszöri ismétlés után sem értette meg - arról beszélt, a naked sushi több száz éve hagyomány a japán gasztronómiában, habár ő ahhoz kevésbé ért, mert Kínából származik, és a családja húsz éve költözött Magyarországra.

Ha jól értettük, a gyerekkori élményei közt arról beszélt, szombat esténként édesanyja többnyire négy fogásos vacsorát készített hagyományos kínai receptek alapján, de amikor ennek felvetésekor gasztronómiai trükköket kérdeztünk, a fiú elmosolyodott: "sok titok" - és szívesebben tért vissza a meztelen tálalás tradíciójára. "Úgy hívjuk, sushi és művészet. Japánban a gazdagok eszik, a tapanyaki része. Az a hagyományos étkezés" - zárta le.

Fogadj örökbe

Nézze meg képeinket!

A teremben ezalatt a két oldalra rendezett látványkonyhákban két kínai szakács kezdte pirítani az előzőleg előkészített húsokat, a körben ülő vendégek a székek karfájára készített selyemköntöst vették fel. Az egyik oldalon Kaszás Géza vállalkozott a konyhalány szerepre, akit a széles a közönség a hasonló performanszokról jobban ismer, mint a színházi szerepeiről. Gyakorlott mozdulatokkal fordította meg a húsokat, amíg a másik pultnál Valkó Eszter ugyanezzel próbálkozott. A kínai szakács egy harangot kongatva ízesítette a sercegő húsokat, és az elkészült adagokkal megkínálta a körben ülőket.

"Most eljött az idő, hogy örökbe fogadjak egy homárt. Megmentek egy homárt!" - jelentette be a vacsora után David Merlini az ízeltlábúak Bruce Willisének szerepében, aki valószínűleg nem arra koncentrált, hogy ha egyet közülük meg is ment a tálalástól, más rákok úgyis az asztalra kerülnek helyette. "Ez egy gesztus"- mondta jelentőségteljesen Merlini mintegy az egész estére vonatkozólag, és a még jelen lévő fotósok kíséretében elindult az akvárium felé szabadítani.