Mivel többször is elkaszálták ittas vezetésért, Kiefer Sutherland 48 napot kapott, és tegnap egy Los Angeles-i börtönben megkezdte a büntetés letöltését. Magánzárkában fog lakni, de ruhákat kell mosnia.

A negyven éves színész, a 24 című sorozat főszereplője tegnap vonult be a kaliforniai Glendale városban lévő börtönbe. A helyi seriff a médiának azt nyilatkozta, hogy Kiefer Sutherland nagyon udvarias és alázatos. "Nagyon együttműködő magatartást tanúsított az adatainak felvétele során. Kap majd egy narancsszínű rabruhát, és saját cellát is, mivel hosszabb távra került be" - mondta a seriff.

Viszonylag aktív raboskodásra készülhet Sutherland, hiszen a mosókonyhába osztották be, és a konyhában is segédkeznie kell majd, és időnként részt fog venni a reggeli, ebéd és vacsora fogvatartottak közötti kiosztásában. Mindez tulajdonképpen szerencsésnek mondható, mert így Sutherland a bent töltött idő 75 %-ában ide-oda mozoghat az intézményen belül, és nem kell magánzárkájában ücsörögnie. Viszont a többi fogvatartottal csak az ételosztás során kerülhet kapcsolatba.

Sutherlandet azért ítélték börtönbüntetésre, mert próbaidős büntetése alatt - amit ittas vezetés miatt kapott - részegen vezetett. A 48 napos börtön mellett a színész öt év felfüggesztettet is kapott, valamint részt kell vennie egy 18 hónapos alkohol-leszoktató programon és hetente háromszor pszichológushoz kell járnia fél évig.

Igazán nagyon sajnálja

Nem valószínű, hogy a színészt a kiszabott büntetés előtt szabadlábra bocsátják. "Kiefer Sutherland a 48 napot a Glendale városi börtönben tölti le, nem szabadulhat előbb, és a jó magaviseletért vagy munkáért sem rövidül meg a kiszabott idő", tudatta a városi ügyészség közleményében.

Sutherland azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és csalódott saját ítélőképességében. "Nagyon sajnálom, hogy csalódást okoztam a családomnak, a barátaimnak és a 24-beli kollégáimnak. Köszönöm a személyes és szakmai támogatást és aggodalmat, amit az elmúlt heteben tanúsítottak."

A színész cellájában van egy WC, egy mosdótál és ivókút. A színész a többi fogvatartottal együtt naponta kétszer kap meleg, egyszer hideg ételt, és látogatókat délután egy és négy között fogadhat majd, mindegyiket negyed órára, viszont naponta csak két látogatója lehet.