A színésznő rövidre vágatta hosszú haját, hogy csatlakozzon egy kampányhoz, ami rákbetegek számára készült parókákhoz adományoz hajat.

A Fiúk nem sírnak című drámában rövid frizurával megismert színésznő levágatta a haját, amelyből paróka készül egy rákbetegnek. A színésznő ezzel az akciójával a Pantene Beautiful Lenghts kampányban vesz részt, melynek célja, hogy minél többeket rávegyenek, ajánlják fel a hajukat olyan rákbetegeknek készül parókákhoz, akik a kezelések miatt vesztették el a sajátjukat.

Swank az elmúlt években növesztette meg a haját, jelen akciójával pedig a kampány reklámarca és szóvivője is lett. "Csodás érzés tudni, hogy a hajam olyasvalakié lesz, aki a kapott kezeléstől gyógyulva egyre jobban érzi magát. A maradék már most nő, úgyhogy nemsokára megint lesz egy kis copfom, amit felajánlhatok" - idézi őt a FemaleFirst.

Mint maga is érintett, a FemaleFirstnek elmondta: "Jópár családtagomat vesztettem el rákban, és végignéztem, ahogy küzdenek a vetegséggel. Akkor még nem tudtam erről a kampányról, most pedig büszke vagyok, hogy felkértek rá, legyek ennek az egyedülálló és szívhezszóló program eredményeinek szószólója".

A 32 éves színésznő ennek jegyében társadalmi célú hirdetésekhez adja az arcát, amelyek az USA és Kanada lakosságát célozzák majd be. Swank egyáltalán nem bánja, hogy ismét rövid frizurája lesz: "A rövid haj szerintem nagyon jó buli, és szerintem megint divat lesz. Úgyhogy mindenképp nagyon dögös leszek. És most végre jó okom is van rá!"