Patrick Swayze haldoklik

2008.03.05. 19:49
A színész hasnyálmirigy-rákkal diagnosztizálták, ami gyorsan képzett áttéteket. Orvosai szerint öt hete lehet hátra.

A 80-as évek végén a Dirty Dancing és a Ghost című filmekkel híressé vált 55 éves színész hasnyálmirigy-rákban szenved, ami a legújabb leletei alapján úgy tűnik, nagyon agresszív, és több szervében képzett áttéteket. Orvosai szerint körülbelül öt hete lehet hátra - írja a National Enquirer. Swayze a múlt hónapokban kemoterápiás kezelésen esett át a Stanford Egyetem Palo Alto-i, rákbetegeket ellátó központjában, orvosai azonban az új leletek fényében már nem reménykednek.

A színész és neje, Lisa Niemi saját Beechcraft repülőjükkel járnak Palo Altoba a kezelésekre. Swayze eddig három kemoterápiás kezelésen vett részt, és bár a tumor zsugorodni kezdett, nem olyan gyorsan, mint ahogy az orvosok remélték - most pedig megmondták a színésznek, hogy fel kell készülnie arra is, hogy nem gyógyul meg.

"Még két kemoterápiát kaphat, de a daganata nem reagál a kezelésekre" - állítja a lapnak egy hozzájuk közel álló forrás. Swayze az elmúlt pár hétben közel 10 kilót fogyott, és jelenleg csak pépesített és folyadék-állagú étrendet kap, mert a szilárd étel nem marad meg benne. "Most már csak imádkozhatunk, hogy valami csoda történjen" - mondta a lapnak az informátor.