horoszkóp

Bódi Sylvit mobilon kényeztethetik rajongói

dns
2005.08.11. 16:30
Indulása napján népszerű lett a Bódi Sylvi tamagocsi. A "virtuális barátnő" szolgáltatás megrendelői a fotózásra és vásárolni kísérhetik a modellt, de legfeljebb csak a hátát moshatják meg. Ezalatt a Playmate élőben, és 3D-ben Thaiföldön fotózott, és Ibizára készül.

"Ha nekem lenne virtuális pasim, David Beckhamet választanám, jól eldekázgatnék vele" - viccelődött Bódi Sylvi, aki egyébként elmondta, nem szakítana időt az efféle mobilszolgáltatásokra. Meglepően sokaknak azonban van igényük hasonló játékokra.

Hongkongi ötlet, magyar 3D

Klikk a képre!

Egy hongkongi szoftverfejlesztő cég néhány hónapja a harmadik generációs mobiltelefonokon megjeleníthető 3D-s programot fejlesztett ki "virtuális barátnő" címmel. A mesterséges intelligencián alapuló, Vivienne nevű mangafigura több mint harminc különféle témáról tud viszonylag magas szinten értekezni, legyen az a bevásárlás, vagy az egzisztencializmus. Az ázsiai ízlés azonban jócskán eltér a nyugatitól, ezért a hazai fejlesztők mindenképp hús-vér nőt kerestek a játék meghonosítása előtt.

"Rámszabták a játékot, amit a Vodafone előfizetői érhetnek el a telefonjukon. A fiúknak kényeztetniük kell engem" - folytatta lelkesen a 2002-es év Playmate-je a nemrég elindult "Az én barátnőm" játékról. A szolgáltatáshoz kapcsolódó munkája nagy részben a fotózásban merül ki, és ez a jövőben is sok idejét igénybe veszi majd.

"Nem szeretnénk, ha egy képet a felhasználó kétszer látna, folyamatosan új fotókat töltünk fel" - vette át a szót Kádár Mónika az Econet Informatikai Rt. munkatársa, akit a wapon elérhető játék menetéről és technikai hátteréről kérdeztünk. Eszerint a felhasználóknak a Playmate kedvében kell járniuk: fodrászhoz, fotózásra, vagy épp vásárolni kísérniük, megjavítaniuk a laptopját, és vacsorázni vinniük, ha épp ehhez van kedve. A mobilszolgáltató ennél pikánsabb feladatokat is tervezett, de nem vitte túlzásba, a user legfeljebb a modell hátát moshatja meg.

A győztes vacsorázni viszi

"Minden feladat teljesítéséért pont jár, de túlteljesíteni nem érdemes, ne tűnjön úgy, hogy a játékos nyaggatni akarja barátnőjét. Mindent úgy terveztünk, hogy hétköznapi, és hiteles legyen" - tette hozzá az informatikai cég munkatársa, aki az ASP Kft-vel közösen dolgozik a szolgáltatáson. "Úgy gondoltuk, tilos Bódi Sylvi személyiségét megváltoztatni, mert elképesztő, mi minden apróságot tudnak róla a rajongói, és feltűnne nekik a csúsztatás. Egyedül annyit variáltunk, hogy a virtuális modellnél a valódi Sylvi okosabb". Ennek köszönhetően vélhetően több a felhasználó. Kádár Mónika elmondta, a visszajelzések alapján tud olyan esetről, hogy valaki a szolgáltatás bevezetésének első napján tizenkét órát játszott a programmal. A legtöbb pontot gyűjtő rajongót a Vodafone egyébként azzal jutalmazza, hogy élőben randevúzhat a Playmate-tel.

"Nem tartok attól, hogy visszaélnek a játékosok ezzel a szolgáltatással. Túl személyes adatokat nem adnék közre magamról" - mondta Bódi Sylvi, aki hamarosan webnaplóírásba kezd majd, de kérdésünkre elmondta, ő maga ritkán olvas blogot az interneten. Több elfoglaltsága van az utóbbi időben a 3 dimenziós térben.

Élőben Thaiföldön fotózott

Klikk a képre!

"Nemrég jöttem haza Thaiföldről, ahol a CKM számára készítettünk fotókat" - újságolta. Ugyanakkor nem csupán a magazin kedvéért utazott a legfelkapottabb távol-keleti nyaralóhelyre, egy saját vállalkozásra is készül, amelyről egyelőre nem árult el részleteket. "Sűrű tíz nap volt mindenesetre. Napozni, strandolni nem sok időm volt, a fotózásokra pedig csak estefelé kerülhetett sor, amikor a nap már alacsonyan állt, és nem kellett könnyeznem és hunyorognom a lencsébe nézve" - avatott be a részletekbe.

"Amikor pedig nem fotóztunk, akkor a szigeteket jártam körbe robogóval, gyönyörű helyeket láttam" - mondta a címlaplány. "Szeretnék még Ibizára is elmenni, és esetleg Horvátországba hajókázni, és élvezni a nyarat, amíg még tart" - mondta a modell, de a tamagocsi játékosainak fel sem fog tűnni a távolléte.